Közel 1 millió dolgozónak emelkedik a fizetése Nagy-Britanniában a koronavírus következtében 1

A brit pénzügyminiszter a tegnapi nap folyamán hivatalosan is bejelentette, hogy a közszektorban dolgozók, illetve akik a koronavírus ideje alatt jócskán kiveszik a részüket a járvány ellen folytatott küzdelemből, fizetésemelést fognak kapni.

Közel 1 millió dolgozónak emelkedik a fizetése Nagy-Britanniában a koronavírus következtében 3

Az orvosok, a tanárok és a rendőrök is azok közé tartoznak majd sok más a közszektorban dolgozóval egyetemben, akiknek a kormány a szokásosnál jóval nagyobb fizetésemelést ad majd, az elmúlt pár hónap megpróbáltatásait követően. Az infláció feletti béremelkedés csaknem 900 000 munkavállalót fog érinteni a szigetországban. A legnagyobb emelést a tanárok és az orvosok kapják majd, 3,1, illetve 2,8 százalékot.

Egyedül Angliában több mint 300 NHS alkalmazott halt meg a halálos vírussal való megfertőződés után, és sokuk ráadásul munkája, a betegek gondozása közben.

“Ezek az elmúlt hónapok bebizonyították azt, amit mindig is tudtunk, hogy a közszférában dolgozó embertársaink létfontosságú szerepet töltenek be hazánkban, és számíthatunk rájuk, amikor nehéz helyzetbe kerülünk. Ezért helyesnek tartom, hogy követjük a független, munkabérekkel foglalkozó testületek javaslatát a fizetések emelésével kapcsolatban.” – mondta Rishi Sunak pénzügyminiszter.

Minden emelést független bérellenőrző testület javasolt, és ebben az évben a kormány elfogadta az összes munkavállalónak javasolt fizetésemelést.

Közel 1 millió dolgozónak emelkedik a fizetése Nagy-Britanniában a koronavírus következtében 4

Ennek eredményeként a rendõrség, a börtönökben dolgozó alkalmazottak és a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség alkalmazottai 2,5% -os fizetésemelést kapnak, a fegyveres erõk tagjainak pedig 2% -kal emelkedik a bére. Az igazságszolgáltatás dolgozói és a magas rangú köztisztviselők fizetése szintén emelkedni fog, méghozzá 2% -kal. A fizetésemelések ráadásul április hónaptól lesznek számolva, tehát visszamenőleg is meg fogja mindenki kapni a különbözetet.

A rendőrök és a tanárok fizetése szeptembertől emelkedik, mivel ők másik fajta fizetési ütemterv szerint kapják a bérüket.

A szociális gondozók és öregotthonok vezetői az ápolónők és gondozók kihagyását a kormány ezen csomagjából “nemzeti szégyennek” titulálták, ugyanis míg mindenki más a közszektorban honorálva lett az extra erőfeszítéseiért, addig róluk említést sem tettek. A kórházi orvosok szakszervezete szerint ez a húzás egy igen komoly és káros pszichológiai csapást fog mérni rájuk.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után