A Network Rail dolgozói egész napos sztrájkot hirdettek a legközelebbi munkaszüneti napra, május 25-re, ami egész Nagy-Britanniát érinti.

tracks_2583331b

A 24 órás munkabeszüntetés a vasúti vállalat dolgozóinak jelentős részét érinteni fogja. A jelzőrendszerek kezelői, a karbantartók, és az állomásokon dolgozó alkalmazottak egyaránt sztrájkolni fognak, délután 5 órás kezdéssel. A Network Rail felelős az ország vasúthálózatának karbantartásáért, a jelzőrendszerek működtetéséért és számos állomás üzemeltetéséért (köztük 10 londonié is).

Rendkívüli késésekre és fennakadásokra lehet majd számítani országszerte, és ami még rosszabb, hogy pont egy mozgalmas munkaszüneti napot választottak a demonstráció időpontjául. Kérdéses, hogy mennyire fogja ez megnehezíteni a hétvégi közlekedést, hiszen 20 éve nem volt már ekkora, egész országra kiterjedő vasúti sztrájk.

_83011791_83011790

A Network Rail azt ígérte, hogy mindent megpróbálnak, hogy a szolgáltatás legalább valamilyen elfogadható szinten működjön. A munkabeszüntetés május 25-én 17:00-tól május 26-án 17:00-ig fog tartani, és az előrejelzések szerint a nagyobb bonyodalmak inkább 26-án várhatóak.

A sztrájk a dolgozók elégedetlensége miatt lesz megtartva, ugyanis a csaknem 16,000 alkalmazott fizetése közel sem elegendő egy vállalható életszínvonal fenntartásához. Az alkalmazottak egyhangúan elutasították a vállalat ajánlatát, ami fejenként kb. 500 fontos pluszt jelentett volna az elkövetkező 4 év során összesen.

Ez lesz a frissen újra megválasztott konzervatív párt első nagyobb kihívása, ugyanis a választások során többek közt azzal is kampányoltak, hogy szigorítani fogják a sztrájkok szabályait, főleg a létfontosságú tömegközlekedési szolgáltatások működésének zavartalansága érdekében.

Új szolgáltatásunk – Olcsóbb fogászati kezelés és Csomagszállítás: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-32748029