pubok anglia

Angliaszerte emberek százezrei özönlötték el a pubokat, miután azok a szombati napon 3 hónap után végre újra megnyitottak.

Az elbeszélések alapján és ahogy azt a képek egy része is tanúsítja, az este folyamán az egész ország keményen a pohár fenekére nézett.

A britek amúgy is híresek arról, hogy nem tudják hol a határ, de a szombat este még az ő mércéjükkel is sok helyen  igen erősre sikeredett. Többen csak annyit mondtak, hogy “abszolút őrület”, ami az utcákon folyt, szinte minden városban, nem csak London területén.

Az ország egész területén számos kocsma – köztük Lincolnban és Nottinghamshire-ben – korán bezárt, köszönhetően az alkohollal kapcsolatos antiszociális viselkedésnek, ami miatt igen sok embert letartóztattak az este folyamán.

Szinte mindenhol kígyózó sorokban álltak az emberek, italra vagy asztalra várva. Sokan voltak akik órákat álltak sorba, hogy egy adott helyre bejuthassanak meginni ezt azt.

A képek a bulizó, ittas tömegekről több különböző városban, köztük Norwich, Newcastle, Bristol és London kocsmáiban és környékükön készültek. A rendőrök számos helyen nem voltak elegen ahhoz, hogy megálljt parancsoljanak a dorbézoló hordának.

A brit kormány a 2 méteres távolságtartásra vonatkozó szabályt 1 méterre módosította. Ez  azért is fontos, mert rengeteg vendéglátóipari egység a méreteiből és az elrendezésükből fakadóan képtelen lenne nyereséget termelni, és ezért nem is lenne értelme újra megnyitniuk, ha az embereknek tartaniuk kell a 2 m távolságot, ugyanis a helyek kapacitása drasztikusan csökkenne. Az 1 méteres szabály bevezetése ezért elengedhetetlen, ha a kormány nem akarja, hogy a szórakozóhelyek egy jelentős része teljesen tönkremenjen.

A kormány által megszabott 1 méteres távolságtartásra vonatkozó szabályt azonban…. (ide most mindenki helyettesítse a számára megfelelő szót) nem igazán sikerült betartania jóformán senkinek.

Zöld utat kaptak végre a mozik, múzeumok és a galériák is, szintén július első szombatjától. Természetesen rájuk is vonatkozni fog az a szabály, hogy a járvány miatt extra előírásoknak kell megfelelniük, hogy működhessenek. A speciális szabályok közé olyan dolgok tartoznak többek közt, mint az extra szellőztető rendszer beszerelése, a sorban állásnál a távolságtartás betartatása, vagy a bejárat és a kijárat egymástól való elkülönítése.

 

Sajnos olyan buli is volt ahova komolyabb rendőri erőnek kellett kivonulnia.

Nyugat-Londonban az egyik illegális utcai bulit a rendőrségnek kellett szó szerint szétvernie, melynek során két rendőr és 9 további személy a bulizók közül szenvedett el kisebb nagyobb sérüléseket.

Végül pedig a képek amik magukért beszélnek:

Reméljük azért mindenkinek jól telt az este a hosszú kényszerpihenő után…        Forrás