Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 1

Piknik és a nyár kéz a kézben járnak. Amikor süt a nap, nincs is jobb, mint elővenni a piknik lepedőt, összegyűjteni a barátokat és együtt élvezni a jó ételt és italt a napsütésben. Tehát Durdle Door Dorsetben és Tenby Walesben. Ezeken kívül milyen jó piknikező helyek vannak még Nagy-Britanniában?

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 2

A piknik alapvetően egy univerzális és népszerű program, legyen szó barátokról, családról, vagy éppen párokról. Egy országos felmérés során, amit a Fentimans italkészítő cég végzett, felkutatták az ország legnépszerűbb piknikező helyeit az Instagram segítségével.

Több mint 2000 embert kérdeztek meg, és harmaduk a Durdle Doorra szavazott, ami Dorsetben található. Éppen csak 1-2%-kal lemaradva követte Buttermere a Lake Districtben és Tenby, Pembrokeshireben, Walesben. „A nemzeti piknik hét előtt fel akartuk fedezni a tökéletes piknikező helyeket az országban a fogyasztóink számára.” – mondta Andrew Jackson, a Fentimans marketing igazgatója. Tehát következzen a top 10 piknikező hely.

Durdle Door, Dorset (33%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 3

Ez az ikonikus terület a Jurassic Coaston egy gyönyörű természetes mészkő boltív, amit a tenger alakított ki. 2001-ben elsőként került a szigeten az UNESCO védelme alá. A mellette húzódó fehér homokos part pedig további lehetőségeket rejt magában.

Buttermere, Lake District (32%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 4

William Wordsworth kedvenc helye, a gyönyörű táj miatt. Óangol nyelven annyit tesz, „tó a legelőnél”. A parton is jó kis sétákat lehet tenni.

Tenby, Pembrokeshire, Wales. (31%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 5

Wales egyik legszebb és legotthonosabb partmenti kisvárosa. A kikötő mellett strandok és gyönyörű viktoriánus házak ragyognak mandulaszínben.

Porthchapel Beach, Cornwall (28%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 6

Egy délre néző barlangnak ad otthont, fehér homokú stranddal és cornwalli tengeri levegővel. Családok által nagyon kedvelt, de ritkán zsúfolt. Ha szerencséd van, fókákat is láthatsz.

Penhale Sands, Perranporth, Cornwall (26%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 7

Apály idején a Perran Sands beach és a Perranporth beach összeér és egy gyönyörű 3 mérföld hosszú aranyhomokú partszakaszt hoz létre. Itt találhatóak St Piran oratóriumának romjai is, valamint a strand szörfözésre is kiváló.

Alexandra Park, Manchester (23%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 8

1869-ben tervezte Alexander Hennell. Ez a meseszép park 60 hektáron terül el és infrastruktúrája kiemelkedő. A sportot kedvelők teniszezni és krikettezni is tudnak itt.

Kyoto Japanese Garden, Holland Park, London (23%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 9

Japán egy kis szelete Londonban. Ez a tradicionális japán parkot a kyotoi nagykövetség ajándékozta 1991-ben. A holland ház romjai környékén épült, ami 1940-ben pusztult el. Az 54 hektáros park számos különböző kerttel rendelkezik. Egy nyitott színházzal, kávézóval, étteremmel és sportolási lehetőségekkel.

St James’ Park, London (21%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 10

A Buckingham Palace mellett, ez a festői park virágoktól ragyog nyáron és 57 hektáron terül el. Érdekes, hogy több pelikánnak is otthont ad, amik 400 évig éltek a parkban, miután az orosz nagykövet őket ajándékozta II. Károly királynak.

Strumble Head Lighthouse, Pembrokeshire, Wales (21%)

Nagy-Britannia 9 leggyönyörűbb pontja, ahova mindenképp érdemes ellátogatni 11

A mesés világítótorony egy apró szigeten található a parttól nem messze, és egy kis híddal megközelíthető. Most már automatizálva van, szóval nem igazán lehet megközelíteni a szigetet. A Stumble Headről, a Pencaer Peninsuláról lehet leginkább csodálni. Ha vándorló sirályokat akarsz látni, ez a legtökéletesebb hely rá Walesben.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után