Ma, azaz csütörtök estére, a brit meteorológiai intézet jelentése szerint Anglia déli felén, így Londonban is heves esőzések és vihar várható, aminek köszönhetően bizonyos helyeken a fővárosban is áradások alakulhatnak ki.

eelpieislandflood2909a

A Met Office jelentésében többek közt az áll, hogy egyes területeken 30-40 mm csapadék is leeshet egy óra leforgása alatt. Ez a hirtelen lezúduló vízmennyiség a főváros több pontján is gondokat okozhat, mivel a vízelvezető rendszer nem mindig tudja elnyelni a hirtelen nagy mennyiségben keletkezett csapadékot. Érdemes tehát felkészülni, hogy a reggeli órákban a közlekedésben akár komolyabb fennakadások is előfordulhatnak majd.

Az előrejelzés viharról és villámlásokról is szól, amelyek pedig áramkimaradásokhoz vezethetnek. Elvileg a vihar késő délután este veszi kezdetét Anglia déli, délkeleti részén és éjszaka, valamint a kora reggeli órákban fog tetőzni. Arról nem szól a figyelmeztetés, hogy hol mennyire lesz heves a vihar, de jellemzően 24 órára előre azért már elég nagy biztonsággal meg tudják jósolni egy ilyen esemény bekövetkezését.

„Nagyon heves esőzésre számíthatunk az ország déli részein, de nem mindenhol, csak bizonyos területeken. Ahol azonban heves lesz a vihar, ott igen nagy felhőszakadásra számíthatunk. A helyzet az, hogy a lakott területeken a vízelvezető csatornák sokszor nem képesek felvenni ennyi csapadékot, így áradások alakulhatnak ki. Ez azoknak okozhat csak igazán nagy gondot, akik épp autóban ülnek a kérdéses területeken.” – nyilatkozta a meteorológiai intézet egyik szakembere.

weather warning london

A vihar és a villámlások az ország déli felén holnapra, azaz péntekre egyre jobban szétterjednek és csak péntek estére vonul el teljesen a szárazföld fölül.

A sárga jelzés az ország déli felére egészen péntek este 6-ig lesz érvényben. Csütörtök éjjeltől Péntek délelőttig tetőzik és keleti irányba halad át az ország felett. Egyes területek az esőt viharos erejű szél is kíséri majd.

Az első beérkező jelentések szerint a város egyes részeit már el is érte a vihar…

alex-flooding

Mindez alig 2 nappal azután, hogy tomboló nyári idő, 32C és perzselő napsütés árasztotta el a londoniakat, a legtöbbek örömére. Hát most elkel majd az esernyő…     Forrás: http://www.standard.co.uk/

[fblike]