Döbbenetes! Elképesztő összeget kaszálnak az energiaipari cégek, miközben milliók egyre nehezebben tudják kifizetni a számláikat Angliában 1

A következő két évben a brit energiaipari cégek akár 170 milliárd font nyereségre is számíthatnak – derült ki a Pénzügyminisztérium egyik kiszivárgott elemzéséből.

Döbbenetes! Elképesztő összeget kaszálnak az energiaipari cégek, miközben milliók egyre nehezebben tudják kifizetni a számláikat Angliában 3

Állítólag a pletykák szerint a nyereség mintegy 40%-át a nagy áramtermelők kapják, miközben a gáz- és áramszolgáltatóknak továbbra is egyre emelkednek a nagykereskedelmi költségei az orosz ukrán háború miatt.

„Nem ismerjük el ezt az elemzést” – mondta egy kormányszóvivő. „A kormány egyértelmű volt, hogy azt szeretné látni, hogy az olaj- és gázszektor újra befekteti nyereségét a gazdaság, a munkahelyek és az Egyesült Királyság energiabiztonságának támogatásába.

“Arra is számítunk, hogy az újonnan bevezetett Energy Profits Levy az első évben további 5 milliárd fontot biztosít majd a háztartások számára nyújtott 37 milliárd font értékű támogatási csomagunk kifizetéséhez.”

Az energiacégek elmúlt hónapokban elért rekordnyereségei óriási felháborodást váltottak ki, miközben rengetegen kényszerülnek rá, hogy élelmiszerbankokat vegyenek igénybe, és milliókra vár az elmúlt évtizedek legkeményebb tele a megélhetési költségek válsága közepette.

A Munkáspárt és a Liberális Demokraták a gáz- és olajipari vállalatok nyereségére kivetett adó kiterjesztését követelik, hogy a kormány finanszírozni tudja az árplafon azonnali befagyasztását. A Deltapoll felmérése szerint a britek 82%-a támogatja az energiaárak felső határának évi 1971 fontban történő befagyasztását.

Azt is megállapították, hogy minden negyedik megkérdezett személy attól tart, hogy „biztosan” nem lesz képes kifizetni a 3500 GBP fölé emelkedő éves energiaszámláját – míg 40%-uk azt mondta, hogy valószínűleg nem engedheti meg magának a többletköltségeket.

Rishi Sunak volt pénzügyminiszter azt mondta, „óriási felelőtlenség” lenne, ha az újonnan megválasztott miniszterelnök nem gondolna „az államháztartást fenyegető kockázatokra”.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után