koronavírus vakcina oltás

Az egyik, az új koronavírus vakcina (amely állítólag 90% fölötti hatékonyságú) fejlesztésén dolgozó tudós nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Királyság lakossága körében a jövő hónap közepétől már megkezdődhet az oltások beadása.

koronavírus vakcina oltás

Ugur Sahin professzor, a BioNTech cég társalapítója szerint az oltóanyag szétosztása az országban decemberre (durván 4 hét múlva) már meg is kezdődhet, attól függően, hogy az Egyesült Királyságban működő szabályozó szerv milyen gyorsan adja meg az engedélyt. Kijelentette emellett, hogy a vakcina segíthet az Egyesült Királyságban „visszaállítani a normális hétköznapokat” a következő év közepére.

De hozzátette, hogy az oltóanyag várható decemberi megérkezése nem okoz majd azonnal drámai változásokat. A Sky Newsnak azt nyilatkozta, hogy: „Nehéz telünk lesz. Úgy tűnik a helyzet rosszabbra fordul, mielőtt jobbá válna. ”

Sahin professzor „kiemelkedő eredménynek” minősítette Pfizer hírét, miszerint az oltás 90% -ban hatékony a tesztek alapján. Azt mondta, hogy „természetesen” nyomás nehezedik rájuk, hogy minél hamarabb tegyék elérhetővé mindenki számára, de megjegyezte, hogy ez „nem egymás elleni verseny”, hanem „versenyfutás az idővel”.

Arra kérte az embereket, hogy az oltás elkészültéig tartsák be a jelenlegi koronavírus korlátozásokat, ideértve az arcmaszk viselését és a társadalmi távolságtartást is. Azt mondta: „Mindenkinek felelőssége van, Nem csak a kormányoknak. “A legfontosabb szempont a maszk viselése, legyen mindenki körültekintő és kerüljük, hogy túl sok ember legyen túl hosszú ideig egy szobában.”

Az oltások a háziorvosoknál és további kijelölt központokban lesznek majd kaphatók, a brit orvosi szövetség azt mondta, hogy készen állnak a „gyors szétosztásra” az egész ország területén. Valószínűleg azonban eltart egy ideig, mire mindenki számára elérhetővé válik majd. Arról, hogy milyen sorrendben válik majd elérhetővé a lakosság különböző korosztályba és veszélyeztetettségi szintjébe tartozó tagjai közt, itt olvashattok részletesebben.         Forrás

Megosztás