„Csak le akart szállni”: menet közben nyitotta ki a repülőgép egyik ajtaját egy utas mindenkit halálra rémítve 1

Egy utas fogta magát és kinyitotta az Asiana Airlines egyik járatának ajtaját nem sokkal a gép leszállása előtt, mert elmondása szerint, „kényelmetlenül érezte magát”. A harmincas éveiben járó férfi akkor nyitotta ki a repülőgép ajtaját, amikor az még körülbelül 700 láb magasságban volt a föld felett, ami óriási pánikot okozott a fedélzeten.

„Csak le akart szállni”: menet közben nyitotta ki a repülőgép egyik ajtaját egy utas mindenkit halálra rémítve 3

A 194 utassal a fedélzetén haladó gép percekre volt a leszállástól a Dél-Koreában lévő Daegu városának közelében. A repülőút körülbelül egy órás volt, de azt nem közölték azonnal, hogy nagyjából mennyi ideig volt nyitva az ajtó. Az incidensről készült videókon azt is láthatjuk, ahogy a rémült utasok hátradőlnek az üléseikben, és erősen kapaszkodnak beléjük, miközben a nagy szél csak úgy kavarog a gép belsejében.

Az ajtót kinyitó férfi azt mondta a rendőrségnek, hogy „gyorsan le akart szállni a gépről” – jelentette a dél-koreai Yonhap hírügynökség Daegu Fongbu rendőrségi forrásokra hivatkozva. A férfi állítólag az állása elvesztése miatt is stresszes volt, ami nemrégiben történt.

„Csak le akart szállni”: menet közben nyitotta ki a repülőgép egyik ajtaját egy utas mindenkit halálra rémítve 4

A fedélzeten néhány utas megpróbálta megakadályozni, hogy a férfi kinyissa az ajtót, de az ajtó minden erőfeszítésük ellenére félig kinyílt – közölte az ország közlekedési minisztériuma. Legalább kilenc utast kórházba kellett szállítani légzési problémákkal. Körülbelül két óra elteltével azonban mindegyiküket kiengedték – mondta a tűzoltóság szóvivője.

A rendőrség azt tervezi, hogy a nyomozás befejeztével letartóztatják az őrizetbe vett férfit – jelentette a Yonhap.

A dél-koreai hírügynökség megosztott egy képet arról a férfiról, aki állítólag kinyitotta a repülőgép ajtaját, amikor a rendőrség épp őrizetbe veszi.

„Csak le akart szállni”: menet közben nyitotta ki a repülőgép egyik ajtaját egy utas mindenkit halálra rémítve 5

Az incidensről készült többi képen a vészkijárat látható amint teljesen nyitva van, miután a légitársaság járata leszállt. Jin Seong-hyun, a Korean Air légiutas-biztonsági tisztviselője azt mondta, hogy tudomása szerint ilyesmi még sosem történt, csak olyan fordult eddig elő, hogy valaki olyankor nyitotta ki a vészkijáratot, amikor a gép még a földön volt.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után