A járókelők egy igen érdekes jelenetnek voltak szemtanúi London belvárosában, a híres Oxford streeten, miután egy férfi pénteken úgy indult útnak, hogy ruhaként csak egy maszkot vett fel, és azt sem rendeltetésszerűen használta.

Úgy tűnik, ő aztán tényleg komolyan vette a kormány legfrissebb koronavírussal kapcsolatos tanácsát, és gondoskodott róla, hogy szájmaszkot mindenképp viseljen ha kimegy az utcára, azonban a jelek szerint nem szóltak neki, hogy hogy kell helyesen hordani azt, mielőtt az Oxford Streeten útnak indult.

… végülis az új szabályok értelmében, aki nem visel maszkot az üzletekben Nagy-Britanniában, az £100-os büntetést is kaphat…

Néhányan csak álltak, és nézték a fickót, voltak jópáran, akik képeket és videókat csináltak róla, és persze olyanok is akadtak bőven, akiket sokkolt a látvány. Az egyelőre nem derült ki, mi késztette a férfit a mutatvány végrehajtására, de a jelenetet a pont az utca feletti irodájából a Reuters egyik fotósa is megörökítette.

Eközben péntektől érvénybe lépett új jogszabályok értelmében arcmaszkokat kell viselnie az embereknek az üzletekben, bankokban, szupermarketekben, postákon, bevásárlóközpontokban és közlekedési csomópontokban egyaránt.

 

A rendelet betartatása a rendõrség felelõssége lesz. Ők azonban csak végső esetben fognak közbelépni. Az üzletekben dolgozó alkalmazottaknak feladata lesz, hogy ösztönözzék az embereket a szabályok betartására, ugyanakkor a kormány nem várja majd el, hogy a kiskereskedők és a vállalkozások kényszerítsék azt.     Forrás