A sokak által jól ismert, Notting Hill Carneval idén különösen erőszakosra sikeredett. Több, mint 400 letartóztatás történt, és nyolc rendőr is megsérült a zenés táncos kétnapos utcabál ideje alatt.

notting-hill-carnival-arrest

A letartóztatások száma 2008 óta nem volt ilyen magas, a minden évben megrendezésre kerülő Notting Hill-i karneválon. Több, mint 400 embert kellett letartóztatniuk a londoni rendőröknek, ami közben 21 alkalommal a támadás konkrétan ellenük irányult és 8 rendőr kórházi ápolásra is szorult. A késekkel és törött üvegekkel elkövetett bűncselekményektől sem volt mentes a hétvégi utcabál.

A kétnapos esemény során Notting Hill területét a hangos zene és az önfeledten szórakozó embertömeg árasztja el. A környék hangulata egy mini riói karneválhoz válik kicsit hasonlóvá. Idén is így volt ez, és az eső ellenére a becslések szerint csaknem 1 millió ember látogatott el a rendezvényre a 48 óra leforgása alatt. A probléma csak az, hogy sokan az ital és a drogok hatása alatt sokkal agresszívabbá válnak, és a nagy tömegben összezárt számtalan nemzetiségű ember közt amúgy is könnyebben alakul ki feszültség. Emiatt az alapvetően vidám esemény számtalan esetben hirtelen a szeretet és a zene élvezése helyett hirtelen verekedések és veszélyes, meggondolatlan támadások helyszínévé válik. Eztán jönnek a rendőrök, rendet raknak, és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna.

notting-hill-carnival-2014-part-3-3-1409041035-view-0

A most hétvégi banzáj alatt, több, mint 3,500 db nevetőgázos patront foglaltak le £17,000 értékben, és további £30,000 értékben koboztak el illegális, és hamisított alkoholos italokat.

Egy embert törött üveggel támadtak. A 20-as éveiben járó srác erősen vérzett, és mentőt kellett hozzá hívni, a támadás után, ami a Kilburn Lane mellett történt. A szemtanúk elmondása szerint egy csapat ázsiai férfivel került szóváltásba a buszon, akik meg is kergették, mielőtt összekaszabolták.

bloodied

Egy másik fiatalt, aki csak 19 éves, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, miután késsel szurkálták meg. A feltehetően három 18 éves elkövetőből álló csapatot a rendőrség letartóztatta, a sebesült srácot pedig jelenleg is kórházban ápolják.

article-1210407-063FDA16000005DC-40

A rendőrök több, mint 400 embert kellett, hogy letartóztassanak a két napos karnevál alatt. Eközben közülük is megsérültek nyolcan. Egyikőjüket megkéselték, egy másiknak a karját harapták meg intézkedés közben. Több rendőr pedig akkor sérült meg, mikor egy nagyobb csapat üvegekkel kezdte dobálni az arra járó járőröket.

Alapvetően nem lenne rossz dolog ez a fesztivál, mert a hangulata tényleg jó szokott lenni, csak amikor ennyi bűncselekmény történik ilyen rövid idő alatt, akkor kétszer is meggondolja az ember, hogy megéri-e kimenni.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 9,300 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/crime/notting-hill-carnival-more-than-300-arrested-and-eight-police-officers-injured-as-street-party-hit-a2924371.html