Brutális négyes késelés Londonban: az egyik 15 éves hasát is felvágták a szemtanúk szerint 1

Egy fiatal fiú az életéért küzd, miután feltételezhetően felvágták a hasát Dél-Londonban. Egyike volt annak a négy srácnak, akit kórházba szállítottak a camberwelli Landor Houseban tegnap.

Brutális négyes késelés Londonban: az egyik 15 éves hasát is felvágták a szemtanúk szerint 3

Mindegyik fiú 15 és 16 között volt. A rendőrség az ügy kapcsán már le is tartóztatott hat másik fiatalt, akiket a támadás elkövetésével gyanúsítanak. A sérült fiúk állapotáról ma reggel adott ki közleményt a rendőrség: „Egy fiú állapota kritikus, de stabil, míg a többi áldozat nem szenvedett súlyos sérülést.”

Egy tinédzser „help, help” felkiáltással próbálta felhívni magára a figyelmet, hogy segítséghez jusson, a szemtanúk szerint. Az Elmington Estate camberwelli társasház lakói elmondták, hogy mielőtt a rendőrség megérkezett, egy csapat fiatal srácot láttak elszaladni a helyszínről. Délután 5 óra 25 perckor hívták őket csütörtökön.

Brutális négyes késelés Londonban: az egyik 15 éves hasát is felvágták a szemtanúk szerint 4

A Scotland Yard 6 elfogott férfiról és 4 sérült tinédzserről számolt be, akiket Dél-Londonba szállítottak. A tanúk egy nagyon súlyosan sérült fiút láttak a támadás után a helyszínen.

„Az az egy srác különösen megsérült, remélem túléli, de azok alapján, amit láttam és ahogy a mentősök megszenvedtek vele, kb 8% esélyt adnék neki. Nagyon megrázó volt.” – mondta egy 25 éves nő, aki nem szerette volna ha nyilvánosságra hozzák a nevét.

Brutális négyes késelés Londonban: az egyik 15 éves hasát is felvágták a szemtanúk szerint 5

A helyszín tele volt véres ruhákkal, cipőkkel és a mentősök felszerelésével. Alig pár utcára a Warham Streettől, ahol halálra késelték a 23 éves rappert, Sidique Kamarat, azaz Incognitot, augusztus elsején. A csütörtöki négyes késelés egyik szemtanúja szerint egyikük sem élt a környéken.

„Tíz perccel a késelés előtt egy csapat fiatalt láttam arra rohanni.” – mondta a férfi, aki szintén nem szerette volna nyilvánosságra hozni a nevét, majd a bűnügyi helyszín felé mutatott.

„10 percre rá ordibálást hallottam hátulról. Amikor odanéztem, fiatalokat láttam szaladni.”

„A sarokhoz érve elesett és a hasát fogta, de a belső szervei a földre estek.”

Egy másik szomszéd, aki szintén nem vállalta a nevét, fiatalokat látott szaladni a füvön a lakásával szemben, még a késelés előtt.

„4-5 fekete srác szaladt, majd segélykiáltást hallottam. Amikor odaértem, már a rendőrök is ott szaladtak. Az egyik rendőrnél elsősegély doboz volt. Az egyik srác a földön feküdt.”

Brutális négyes késelés Londonban: az egyik 15 éves hasát is felvágták a szemtanúk szerint 6

Harriet Harman, Camberwell és Peckham képviselője aggodalmának adott hangot a négyes késelés miatt, majd arról is beszámolt, hogy folyamatos kapcsolatban van a rendőrséggel. A tanúk nagy rendőri jelenlétről beszéltek már pár perccel a történtek után is, és még a London Ambulance Service is a helyszínre érkezett mentőkkel, akiket járőrök kísértek.

Annmarie Cowley főfelügyelő a következőket mondta: „Még korai státuszban van a dolog, és még nem tudunk sokat. Amit viszont biztosan tudunk, hogy ha példára van szükség, hogy mennyire érzéketlen és brutális a késelés, akkor ez az. 4 fiú van kórházban, jelenleg nem tudjuk biztosan, hogy milyen mértékben sérültek.” Azt is hozzátette, hogy megemelték a rendőri jelenlétet a környéken, hogy megelőzzék a további problémákat.    rtesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás 

Megosztás