A brit pénzügyminiszter nyilvánosan "ellenségnek" nevezte az EU-t 1

Philip Hammond, brit pénzügyminiszter mély megbánását fejezte ki, amiért úgy utalt az Unióra, mint az „ellenségre” a Brexit tárgyalások kapcsán egyik kirohanása alatt, ami várhatóan elég megosztó lesz az európai vezetők között.

pénzügyminiszter

A kancellár egy tweetben kért bocsánatot a „rossz szóválasztásért” az interjúban, amiben arra szólította fel a konzervatív párttársait, hogy hagyják abba a civakodást, és egyesüljenek az Unió ellen, hogy a lehető legjobb megállapodást tudják kicsikarni. Arra a vádra, hogy direkt feltartja a tárgyalásokat a „válási számla” miatt, azt mondta, hogy kikéri magának, ő az elejétől „benne volt a tárgyalásokban”, és a vádak „bizarrok és abszurdak”.

Akkor beszélt ezekről a Sky Newsban, mikor Washingtonban volt egy konferencián. „Ez az üzenetem: Értem, hogy magasra csapnak az érzelmek ezzel kapcsolatban, és azt is, hogy az embereknek nagyom határozott véleménye van, de végső soron mind ugyanazt akarjuk. Ugyanaz a menetrend, mind beálltunk a miniszterelnök lancesteri beszéde mögé, mind beálltunk az 50. cikkely életbe léptetése mögé, mind beálltunk a firezei beszéde mögé.”

„Az ellenség odakint van, ők vannak a tárgyalóasztal másik oldalán. Ők azok, akikkel vitatkoznunk kell, méghozzá keményen, hogy a legjobb megállapodást hozzuk össze.” Ezután tett nem sokkal később egy 180 fokos fordulatot, és írta ezt Twitteren:

„Ma egy interjúban arra céloztam, hogy itthon kell egységesnek lennünk. Nagyon rosszul választottam meg a szavakat. Együtt fogunk dolgozni barátainkkal és partnereinkkel az EU-ban, egy kölcsönösen előnyös megállapodás reményében. #ittnincsenekellenségek”

Hammondot mostanában azért támadják a Brexit-pártiak, mert nem hajlandó több millió fontért elkészíteni egy tervet arra az esetre, ha az ország megállapodás nélkül lépne ki az Unióból. A Downing Street azonban cáfolja, hogy May és Hammond között is ellentét lenne, és azt mondták, hogy „Theresa teljesen megbízik Hammondban”. A szóvivő azt is kijelentette, hogy a két fél között nagyon jó a kapcsolat.

Az ilyenfajta megerősítésekre azért van szükség, mert többek szerint amit Hammond csinál, az már szinte szabotázs a Brexittel kapcsolatban, és az, hogy nem hajlandó felkészülni minden eshetőségre pedig „teljes felelőtlenség”.   Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után