Brit és német vadászrepülők orosz harci és kémrepülőket fogtak el a Balti-tenger fölött 1

Brit és német harci gépek elfogtak két orosz sugárhajtású repülőgépet és egy kémrepülőt a Balti-tenger felett.

Brit és német vadászrepülők orosz harci és kémrepülőket fogtak el a Balti-tenger fölött 3

Németország és Nagy-Britannia Eurofighter típusú repülőgépeket küldött a két Szuhoj Szu-27-es és egy Iljusin Il-20-as repülőgép azonosítására – közölte a német légierő a Twitter oldalán. A légierő azt írta: „A felderítő repülőket elfogták. A német és a brit Eurofightereket három katonai repülőgép azonosítására riasztották. A két SU-27 Flanker és egy IL-20 Oroszországból ismét transzponderjelek nélkül repültek a nemzetközi légtérben a Balti-tenger felett.”

Orosz katonai repülőgépek rendszeresen repülnek egyébként Oroszország szárazföldi részéről Kalinyingrádba és vissza, ami azt jelenti, hogy az ilyen találkozások máskor is előfordulnak a térségben.

A NATO-szövetségesek beszállnak az ottani légtér védelmébe, mert Litvániának, Lettországnak és Észtországnak nincs saját vadászgépe.

Brit és német vadászrepülők orosz harci és kémrepülőket fogtak el a Balti-tenger fölött 4

Szeptemberben az oroszok által megszállt Krím-félszigethez közeli nemzetközi légtéren repült át egy RAF megfigyelő repülőgép, amikor egy csapat moszkvai vadászrepülőgép vette körül.

Brit és német vadászrepülők orosz harci és kémrepülőket fogtak el a Balti-tenger fölött 5

Akkoriban Ben Wallace brit védelmi miniszter azt mondta a parlamentnek, hogy az orosz repülőgépek „meggondolatlanul” közeledtek az RAF gépéhez, és az egyik állítólag „rakétát lőtt ki a közelében”.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter technikai meghibásodásról beszélt, Wallace pedig, miután beszélt más orosz védelmi tisztviselőkkel is, elfogadta a magyarázatot, és lezártnak tekintette az incidenst.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után