Az új törvénymódosításoknak köszönhetően lehet, hogy már nem sokáig használhatjuk Nagy-Britanniában a WhatsApp, a Snapchat és az iMessage mobilalkalmazásokat.

david-cameron

Az új törvények értelmében a mobil applikációk sem használhatnak kódolt üzeneteket az információ továbbítása során. A kormány biztonsági okokból akarja életbe léptetni a módosításokat, a mindenféle terrortámadások és a cyber bűnözés megnehezítése végett.  Theresa May, brit belügyminiszter a kommunikációs adatokról szóló törvényben akarja korlátozni többek közt az említett cégek szolgáltatásait.

A kommunikációs adatokról szóló törvény:

  • Az előterjesztett törvényjavaslat szerint az internetes szolgáltatást nyújtó vállalatoknak kötelességük lenne rögzíteni a felhasználók és vásárlók online tevékenységeit.
  • Ezeket a log fájlokat kötelességük lenne 12 hónapig megőrizni.
  • 2013-ban a liberál demokrata párt megakadályozta a törvény jogerőre lépését
  • Az új törvény 2016-tól lép minden valószínűség szerint életbe.

Ennek értelmében a kormánynak bármikor korlátlan hozzáférése lesz az összes Google keresésünkhöz, facebook beszélgetéseinkhez, WhatsApp üzeneteinkhez, vagy épp a SnapChat-en küldött képekhez. A brit rendőrségnek már most is korlátlan hozzáférése van a telefonhívásainkhoz, sms-ekhez és emailekhez is, de úgy látszik ez még nem elég.

A konzervatív párt most már többségben van a parlamentben, így szinte biztos, hogy a törvényt meg fogják szavazni a 2016-os év folyamán. Azért nincs minden veszve, mert ha a cégek végrehajtják az alkalmazásokon a szükséges módosításokat, akkor maradhatnak.

Ez azonban egyben azt is jelenti, hogy a kormány mindent látni fog, amit egymásnak küldözgetünk, legyen az kép, vagy írott szöveg. Mostantól kétszer is meggondolja majd mindenki, hogy kinek miket ír, vagy épp milyen képet küld el magáról vagy másról Snapchat-en…

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://metro.co.uk/2015/07/10/whatsapp-snapchat-and-imessage-could-be-banned-under-new-laws-5289099/