Egy technikai malőr miatt egész Londonban meghibásodtak a metróállomások beléptető rendszerei, így ma mindenki ingyen metrózhatott a fővárosban, bármerre is volt dolga.

oyster

Az Oyster kártyák leolvasó rendszere felmondta a szolgálatot a reggeli órákban, így az utasokat átengedő kapukat nyitva kellett hagyni minden metróállomáson az egész városban. Nem csak a metrók, de a buszok leolvasói is bemondták az unalmast, így a buszokon is ingyen lehetett utazni London területén.

A probléma reggel hét óra környékén jelentkezett és jó három órára mindenki számára ingyenessé tette a tömegközlekedést a világ egyik legforgalmasabb világvárosában. A TfL nemrég kiadott közleménye szerint a problémát 10 óra környékére sikerült elhárítani, de ettől még ez igen „csinos kis összeg lesz”, amitől a kiesett órák miatt elesik a vállalat, nem is beszélve arról, mekkora blama, hogy ilyen egyáltalán elő tud fordulni.

CXs3BtIWYAARkEM

„A reggeli órákban az Oyster kártyák leolvasóinál jelentkezett technikai problémát sikerült megoldanunk. Mindenki újra tudja használni a rendszert, ahogyan már megszokhatták. Bárki, akinek a meghibásodás miatt a rendszer a maximális díjat terhelte a kártyájára, a jövő hét folyamán a teljes összeget visszakapja tőlünk. Elnézést kérünk mindenkitől a kellemetlenségért.”

A hír persze másodpercek alatt kezdett el az egész városban futótűzként terjedni, mivel mindenki vidám, örömteli hírként azonnal közzé is tette a létező összes közösségi oldalon.

„Ingyen lehet utazni Emberek! Csak mutasd be, hogy van oyster kártyád, és ingyen átengednek…”

„Az oyster kártyaolvasók bedöglöttek. Irány a város, kalandra fel, ingyenes az utazás!” – ilyen és hasonló üzenetek árasztották el a közösségi oldalakat, miután a drága jegyárak miatt sokan egyfajta elégtételként élték meg a mai, nem kis bakit. Nem lenne rossz, ha ilyen gyakrabban fordulna elő! Egyébként pedig itt egy másik cikk, hogy hogyan lehet és hogyan szoktak bliccelni a londoni tömegközlekedési eszközökön az emberek ezrei.

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]