Az év leghidegebb napja jöhet Nagy-Britanniában: egyes helyeken havazás és -4C is lehet 1

Az Egyesült Királyságban az év eddigi leghidegebb éjszakája jöhet ezen a hétvégén, amikor is egy sarkvidéki légtömeg havat és kemény mínuszokat hozhat az ország egyes területeire.

Az év leghidegebb napja jöhet Nagy-Britanniában: egyes helyeken havazás és -4C is lehet 3

A Met Office egyik szóvivője szerint havas eső és hó is eshet Skócia északi részén és a 400 méter (1312 láb) feletti területeken. A meteorológusok emellett arra is figyelmeztettek, hogy szombat este Wales egyes részein akár mínusz 4, a délnyugati vidéken pedig akár mínusz 5 fokot is mutathatnak majd a hőmérők.

A Met Office egyik meteorológusa azt nyilatkozta, hogy hideg és változékony időjárásra kell számítani az évnek ebben a szakaszában, bár az Egyesült Királyságban hagyományosan októberben szoktak megérkezni az első fagyok.

Azt is hozzátette, hogy: „Láthatjuk és sokan meg is tapasztalhatjuk, hogy nagy ingadozások vannak a hőmérsékletben, csak annyi kell tulajdonképpen, hogy a szél iránya megváltozzon déliről északi szélre. Ez azonban nem egy szokatlan jelenség ebben az országban.”

Helen Caughey, a Met Office egyik szakembere így nyilatkozott: „A médiában sok találgatás megy a hét későbbi részében várható havazásáról és a fehér karácsonyról. Bár még túl korai karácsonyra bármit is kijelenteni, a hét végén mindenképp hidegebb idő várható. Szóval, mit tudunk. Meglehetősen erős jelek vannak az Egyesült Királyságban a hétvégi alacsonyabb hőmérsékletre vonatkozóan. De ez nem garantált, és az alacsonyabb hőmérsékletek nem jelentenek kiterjedt havazást.”

Az év leghidegebb napja jöhet Nagy-Britanniában: egyes helyeken havazás és -4C is lehet 4

„70 százalékos esély van arra, hogy a délebbi területeken, egészen Dél-Angliáig, éjszakai fagyok és általános hőmérséklet-csökkenés lesz tapasztalható. Ennek ellenére még mindig 30 százalék az esély arra, hogy a hidegebb időjárási viszonyok nem lesznek nyúlnak le messze délre. A hóesés valószínűleg Skócia északkeleti részére, valamint a  dombokra és hegyekre korlátozódik.”

A nappali hőmérséklet szombaton napközben várhatóan nem éri el a két számjegyű értéket, de vasárnapra és a következő hét elejére ismét 10 fok fölé emelkedik majd az előrejelzések szerint.

Mindeközben sárga figyelmeztetést adtak ki a shetlandi szigetcsoportra, ahol a következő 24 órában este 22 és reggel 6 óra között a széllökések elérhetik a 100 km/órás sebességet is. Az előrejelzések szerint a szigetcsoport északi részén lesz a leghidegebb az országban.

Az Egyesült Királyság északkeleti részén rendkívül erős szélre lehet számítani, amelyek az előrejelzések szerint a hétvégén eléggé felkorbácsolják majd a tengert, és kihívások elé állítják a térségen áthaladó teherautósofőröket.

Az erős szél az ország keleti részén egészen Norfolkig jellemző lesz, de a délibb régiókban szerencsére csendesebb, nyugodtabb időjárási körülményekre lehet majd számítani.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után