Egy új kutatás eredménye azt mutatja, hogy minden második Nagy-Britanniában élő lakos előbb, vagy utóbb rákos lesz, ami igen nagy ugrás a korábbi „minden harmadik ember”-hez képest.

lungxray_wide-92a53bc229095c3a0b3f3d7ea700bded6b586728-s1100-c15

A brutális arány csökkenését és az életünk meghosszabbítását elősegítheti a dohányzásról való leszokás és a testsúly csökkentése is.

A kutatások szerint a nők életük során, kevésbé veszélyeztetettebbek a rákkal szemben, mint a férfiak. A férfiak esetében közel 54%-nál találhatnak rákos sejtekre utaló jeleket, míg a nők esetében ez a szám mindössze 6%-al marad el.

Mára több a rák okozta elhalálozások száma, mint a fertőzéses vagy szív és érrendszeri megbetegedések okozta haláleseteké.

A Queen Mary londoni egyetem vezető professzora szerint azonban a megbetegedések nem elkerülhetetlenek.  Szerinte elég sokat tettek a megelőzés érdekében és úgy véli, a következő években további sikereket fognak elérni a megelőzési szférában.

Szerinte a dohányzás mellőzése és az elhízás elkerülése mellett a vörös húsok fogyasztására is oda kell figyelnünk.
Míg a nők esetében továbbra is a mell, a férfiaknál a prosztatarák a legjellemzőbb rákos megbetegedés. De sajnos a további daganatos megbetegedések is kezdenek felzárkózni.

A gyomor és hasi daganatokat az élelmiszeripari termékek és helytelen táplálkozás mögött vélik felfedezni. A fej és nyaki daganatok okozói között pedig mára már, az egyre elterjedtebb orális szexet is számon tartják.

Dr. Emma King a Poole kórház fej és nyaksebésze szerint a rákos megbetegedések kezelésében óriási segítségükre voltak az NHS nyújtotta szolgáltatások.

Sean Duffy elmondása szerint jelen pillanatban a túlélési arány is növekszik. (Egyetlen pozitívum talán.)  Ez az állapot továbbra is javítható, ha a megbetegedéseket még a korai stádiumokban észlelik.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.com/news/health-31096218

Jakab Norbert