Az egyik legelgondolkodtatóbb írás a koronavírus miatt pánikoló nyugati világnak egy angliai magyar nő tollából 1

Vírus ide vírus oda, számomra sokkal ijesztőbb az emberek hipokrata magatartása. Eljutottam oda, hogy mar hányinger nélkül nem tudom kezelni. Mintha az emberek a vírustól félnének, pedig sokkal inkább a zabálásukat féltik, meg a szokásaikat, a kényelmüket, hogy azok aztán sértetlenül átvészeljék ezt az időszakot. Eszük ágában sincs lemondani bármiről is.

A kifosztott boltok mindent elmondanak. Elnézve a wc papír fontosságát, arra jutottam, ha feltételezzük, hogy csak az jön ki, ami bement, akkor valódi jóléti időnek nézünk elébe. Ha vírustól félne itt bárki akkor már rég utánajárt volna, hogy az egyetlen védőpajzsát az immunrendszert hogyan lehetne feltuningolni ebben a helyzetben, ha mar eddig nem volt fontos. Pl a böjt kifejezetten hasznos. Nem véletlenül hagyják abba az evést az állatok ösztönösen bármi bajuk is van.. Rengeted tudományos érv támasztja alá, hogy szinte újjászületik a test.. DE  NEM , AZ EMBER AZ MÁS!.

Az evolúció csúcsán levő emberekre nem vonatkoznak a természet törvényei, megvannak a sajátjaik. Ettől még különlegesebbnek és fontosabbnak tűnnek. Na ne már hogy böjtöljön is bárki ,az túl kényelmetlen, meg ne adj Isten még tényleg kiderülne, hogy hasznos, és akkor meg hogy magyarázná meg a hátralevő életében, hogy miért is kell nonstop ennie.

Tényleg hihető az hogy félnek egy vírustól ami 2- 5% halálozási rátával bír, de nem fél a szív infarktustól meg agyvérzéstől, meg autoimmun betegségtől, Parkinsontól, cukorbetegestől és annak szövődményeitől. Ami viszont sokkal sokkal nagyobb eséllyel fogja megölni?  Ezek az emberek akiknek most oly fontos lett az egészsége hirtelen , tegnap még a Mc Donaldsban állt sorba hogy megegye a következő adag ételnek gondolt szemetet, aztán lehet  elszívta a cigarettáját, meg betért még a kocsmába leöblíteni valamivel….

Most meg veszi a fertőtlenítőt,  nehogy baja essen. Már nem tudom hogy sirjak vagy röhögjek ezen.

Meg a nagy ” GONDOLJ EMBERTÁRSADRA, MEG ÖSSZE KELL FOGNI” ” címszavak . .Miért is? Ja,   mert  most, ha más nem vigyáz akkor te, vagy a hozzátartozód kerül bajba?  Ezért úgy gondolod itt az idő valami hangzatossal  előrukkolni ami sokkal jobban hangzik annál, hogy ” figyi már nehogy megfertőzz itt engem”  Milyen fontos lett hirtelen a másik ember!!! Egy vicc. Ezek a nagyon együtt érző emberek, hányszor gondoltak azokra az emberekre az elmúlt években , vagy akar épp most  a jelenben akik épp éhen halnak. Hány ember életét lehetne  megmenteni a haláltól abból a felhalmozott ételből  ami otthon van a kis polcon.

Amikor nézem a videókat arról hogyan mossunk kezet fél percen át, és zubog a víz a háttérben, mar az idegroham kerülget, mert a világ sok részén nincs tiszta ivóvíz  és az emberek előtt a napi választás az hogy szomjan haljon vagy a fertőzéstől haljon meg amit a víz okoz ” Hogy hány állandóan jelenlevő halálos vírus, fertőzés  sújtja a harmadik világ lakóit  tudja azt bárki is? Érdekel valakit hányan halnak meg maláriában minden nap? Jah, hogy az nem fontos,. Arról nincs hír persze, hiszen az ott élő emberek semmit se érnek, ők nem a ” FEJLETT” nyugathoz, vagy Európához tartoznak. Ők azok akik jobb is ha nincsenek. Hányan halnak meg HIV vírus következtében még a nyugati országokban is.. tudja ezt bárki is?  Most maszkot visel az akinek eszébe sem jut a condom.

Mellesleg, ez eddig nem volt alap, hogy rendszeresen kezet mosunk? Hogy a taknyos kezünkkel nem tapogatunk össze dolgokat? Hogy nem tüsszentünk meg lihegünk más ember arcába, és ha betegek vagyunk , akkor otthon maradunk a seggünkön? Mi az új ebben?  Az idősekre figyeljünk, mert ők a veszélyeztetett csoport, de ülőhelyet ne adjunk át nekik, meg ne engedjük előre őket a sorban, ha már nem segítünk cipekedni, annyira azért nem fontosak!

Hányok ettől az egész álszent műbalhétól. Nem baj az hogy félsz, az emberileg érthető, de ne csinálj már úgy mintha ez lenne a legnagyobb tragédia, és ne avasd mar magad hőssé amiért most nem mész ki az utcára.

Legalább odáig jutna el bárki, hogy végig gondolja mi haszna lehetne, mit tanulhatna még ebből a helyzetből ..De nem , itt most mindenki a “mennybemenetelt” keresi ,a csodalatos cselekedetekkel ami egyszeri. Eddig sem volt ezután sem lesz, amint  a vírus elvonul.  Nem tudom, hogy hányan fognak meghalni ebben az évben a világon ennek a vírusnak a következtében, de  közel sem annyian, ahány haláleset hidegen hagyott mindenkit eddig. Most hogy ez itt történik veled, meg a közeledben milyen fontos lett az emberélet egyből.  Itt van pár adat amit most böngésztem:

19 833 ember hal éhen minden áldott nap, vagyis 9.1 millió ember hal éhen minden évben. Ez most kit hatott meg? 829 000 ember hal meg a nem biztonságos víz fogyasztástól. Igen amíg a kezedet mosod fél óráig, aközben is! Minden 2. percben meghal egy gyerek maláriában , minden  áldott nap 3000 gyerek hal meg, és minden évben 200 millió új esetet jelentenek. Ez sem fontos , mi közünk a szúnyogokhoz, azok nem repkednek mint a repülők hálistennek, attól nem kell tartani.

2018-ban 770 000 ember halt meg HIV vírus következtében. Jah az az Ő bajuk, miért nem húztak valamit oda ahova húzni kell, igaz? 40 000 ember hal meg csak az USA -ban gyógyszer mellékhatás következtében… ( csak azért hogy legyen valami nyugati példa is a felsorolásban. Ettől a ténytől függetlenül azért futkorászik mindenki az orvoshoz hogy oldja mar meg azt amit ő maga elcseszett az életmódjával.

Még hosszasan lehetne sorolni. Mint mondtam nem tudom hány tragikus kimenetelre kell számítani a COV -19 kapcsán, de a lelkem mélyén úgy érzem, már épp itt volt az ideje, hogy valami felrázza az embereket itt is. Es igen, nekem is vannak szeretteim akikért aggódom, de hiszek az igazságban mindig is hittem. Rendnek kell lennie.

Azok az emberek akikkel életükben sem, meg halálukban sem törődött senki,  innen az “előbbre való világból” már nem tudják elmondani, azt hogy.. .” amit most megtapasztalsz egy rövid kis időre, ez az ahogy mi éltünk egész életünkben, amíg az tartott”. De ez sem igaz, mert azok sokkal komolyabb  fenyegetések voltak, és lesznek.  Neki nem kellett azon gondolkodnia hogy mennyi budi papírt is tároljon be otthon, hiszen sosem látott olyat. Itt ebben  a jelenben a szegény fejlődő országokban  sok ember annyit eszik egy hónapban mint amennyit te egyetlen ebédre.. és te pánikolsz?????

Fogalmuk sincs mi lesz  másnap, hogy lesz e egyáltalán másnap. A pánikoddal azt mutatod, hogy sosem voltál meg a komfort zónádon kívül.  Most, hogy lehet nem mehetsz minden nap boltba , meg ülhetsz be sörözni a haverokkal, kezeljük is úgy mint valami tragédiát. Jön a világvége ez egészen biztos.

Amúgy ez már tényleg a vég,  már nem is tudom hova lehetne fokozni ezt az önáltatást, meg ezt a  visszataszító viselkedést. Olvastam valahol a minap a facebookon, hogy a legveszélyesebb hazugság mikor magunknak hazudunk . Egyetértek.  Legalább annyi lenne bennetek , bennünk, hogy alázatot gyakoroljunk, hogy beismerjük a közömbösségünket, hogy erezzük egy pillanatra, hogy igenis megérdemeljük ami történik, hogy elszégyelljük magunkat amiért sosem éreztük át az éhezők, betegek, és félelemben élők sorsát.  Hogy legalább most nem húszasával vásárolná az önző és lemondani képtelen ember az életmentő  klotyópapírt meg konzerveket, Hogy önvizsgálatot Tartsunk arról, hogy mit is kellene másként csinálni a jövőben., és emlékezni arra hogy senki sem halhatatlan ,ettől alázatosak maradnánk mindig, es az arrogancia  eltűnne a föld színéről.

A fájdalom mindenkinek ugyanúgy fáj, az éhezés mindenkinek szenvedés, elveszíteni valakit ugyanaz a gyász, Te sem vagy több vagy különb, nem érdemelsz te sem többet. vagy jobbat!  Ez valakiknek életforma, félelemmel kelni és feküdni. Élnek emberek háborús övezetben és látják elvérezni a saját gyerekeiket Afrikában sok helyen lábtörésben halnak meg az emberek, mert semmiféle egészségügyi ellátás sincs.

Kapj már észbe!  Adj hálát most is azért ami van, örülj hogy eddig nem tapasztaltál meg hasonlót, hogy nem éltél a pestis járvány idején ami fél Európát kinyírta és évekig tartott. Vagy az Ebolára ami Afrikában tarolt a közelmúltban. Bele se merek gondolni hogy egy hasonló helyzetben mit tennétek, tennénk.

Szerencsések vagyunk mind, akik itt élünk, és a számlák miatt aggódunk, meg amiatt hogy most a szokásos három fogásos ebéd helyett csak kettő lesz . Egyszerűen felháborító, hogy még mi nézzük le azokat akik megtanultak együtt élni a szenvedéssel félelemmel, akik már meg  sem rezdülnek egy COVID 19 tol?  Hát volna  mit tanulni tőlük!

Minek is írtam le ezt, fogalmam sincs, Nem érdekel amúgy sem ki mit gondol, a tettek meg amúgy is beszédesebbek mint  a szavak. De ismerve a jó magyar mentalitást, most úgyis neki állnak engem savazni, meg megmagyarázni miért is vagyok egy hülye, meg miért is helyes az amit ő gondol.  Mindenki kezdjen amit akar azzal amit írtam. A legjobb ha figyelmen kívül hagyja. Úgyis ez a legjellemzőbb magatartás, tegyünk úgy mintha senki sem létezne, csak az ” ÉN”.

Leszögezném, hogy nem azokról az emberekről írtam itt, akik egész életükben mások megsegítésén fáradoztak, és akik mindig is tisztelettel és alázattal éltek. Nem azokról akik önhibájukon kívül  kiszolgáltatottak. Nem azokról, akik most is csak két tekercs wc papírral és egy doboz lázcsillapítóval vannak otthon. Minden tiszteletem  a felelősséggel élő embereké, akik magukért és a közösségért is képesek áldozatokat hozni, nemcsak most, hanem mindig!

Akinek nincs más hozzáfűzni valója mint a magyar helyesírás szabályai az most az egyszer türtőztesse magát, már így is több időt szántam erre mint amit megérdemelt.  Az érzéketlenségem ecsetelése is felesleges, mert ha az vagyok úgysem hatna meg.

Hangsúlyozni szeretném nem vagyok minden dolgok ismerője. Egy igazság van de sok tény, és tényező. Az  IGAZSÁGOT ,  mi kisemberek sosem leszünk képesek teljesen átlátni, erre ha létezik Isten ő hivatott egyedül. A tények azok amikkel már tudunk mit kezdeni, próbálunk eligazodni a világ dolgaiban. Én is ezt teszem. Lehetnek érvek és ellenérvek minden ember fejében.  Így leszögezném, a véleményem az enyém, és neked is lehet egy, Nekem ezzel nincs problémám. Remélem neked sem.    Szerző: Edit

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után