Az egész országban bezárnak a friss-, és a meleg ételes pultok a Tesco üzleteiben Nagy-Britanniában 1

A Tesco áruházakban nagy változás jön Nagy-Britanniában, ugyanis a legfrissebb bejelentésük szerint az összes ételpultjuk és meleg készételeket áruló pultjuk be fog zárni.

Az egész országban bezárnak a friss-, és a meleg ételes pultok a Tesco üzleteiben Nagy-Britanniában 3

Sok helyen már el is kezdték bezárni ezen részlegeket és pultokat, ugyanis az áruházak vezetőinek „nehéz döntéseket” kellett meghozniuk a vállalat fenntartása érdekében. Azokban a Tesco áruházakban, ahol ezek a pultok még üzemelnek, legkésőbb február 26-ig szintén „vége lesz a dalnak” – erősítette meg az áruházlánc vezetősége az elmúlt napokban. A cég szóvivője azt mondta, hogy lecsökkent a kereslet a vásárlói oldalról az ezen pultoknál kapható termékekre, és ezért szüntetik meg őket.

A Tesco emellett csökkenti a vezetők és a csoportvezetők számát is a nagy üzletekben, ami körülbelül 1750 dolgozót érint majd. De míg a vezetői posztokon lévő személyek közül így sokan veszélyben vannak, a vállalat megígérte, hogy körülbelül 1800 új műszakvezetői állást hirdetnek majd meg az áruházaikban országszerte.

A Tesco vezetősége azt állítja, hogy minden érintett munkavállalónak ajánlanak majd fel alternatív pozíciót. Azt viszont nem közölték, hogy összesen hány alkalmazott dolgozik a húspultoknál és a készételes pultoknál, amik a hónap végével legkésőbb az egész országban bezárnak.

Az egész országban bezárnak a friss-, és a meleg ételes pultok a Tesco üzleteiben Nagy-Britanniában 4

A Tesco UK és a ROI vezérigazgatója, Jason Tarry a következőket mondta: „Nehéz döntéseket kell meghozni, de ezek szükségesek ahhoz, hogy továbbra is arra összpontosíthassunk, hogy értéket teremtsünk ügyfeleink számára, ahol csak lehet, valamint hogy üzleteink kínálata minél jobban megegyezzen azzal, amit a vásárlók a leginkább értékelnek.”

„Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy támogassuk az érintett kollégákat, és segítsünk alternatív szerepeket találni számukra az üzleteinken belül a megüresedett és újonnan létrehozott szerepkörökből.”

A Tesco azt is közölte, hogy 350 további dolgozót érint majd egy sor helyi változtatás, például nyolc gyógyszertár bezárása és egyes bolti postahivatalok csökkentett munkaideje. Tavaly a cég a Jack’s diszkont üzletlánc bezárásáról is döntött, mivel elmondásuk szerint megváltoztak a vásárlási szokások.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után