Az eddigi legnagyobb ugrás 1 nap alatt a fertőzöttek számában Nagy-Britanniában 1

A koronavírussal fertőzöttek száma alig 24 óra leforgása alatt hatalmasat ugrott Nagy-Britanniában, miután csütörtökről péntek reggelre 208 újabb beteget regisztráltak. Ez azt jelenti, hogy összesen már 798 ember kapta el a betegséget.

Csütörtök reggel a koronavírussal fertőzöttek száma még csak 590 volt a szigetország területén. Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 35%-kal nőtt a beregisztrált esetek száma. Ez azonban csak azoknak a száma, akikről hivatalosan is tudni lehet, hogy elkapták a betegséget. A szakértők bevallása szerint az egész ország területén mostanra olyan 5000 és 10000 fő közé tehető azoknak a létszáma, akik megfertőződtek. Eddig összesen durván 32 ezer embert vizsgáltak meg, a királyság területén. A járvány az országban eddig összesen 10 embernél volt halálos kimenetelű.

Az eddigi legnagyobb ugrás 1 nap alatt a fertőzöttek számában Nagy-Britanniában 2

Világszinten több, mint 126 ezren kapták már el a fertőzést, és összesen 4,600 ember vesztette életét. Az EU területén belül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet. Ott az elmúlt napokban a halálesetek száma párszázról már 1000 fölé emelkedett.

Londonban a friss hírek szerint időközben a londoni metró egy újabb alkalmazottja is elkapta a vírust, aki ráadásul az egyik metrószerelvény vezetője a Jubilee line vonalán. Úgy tudni már ő is elkülönítette magát és saját otthonában lábadozik.

A TfL (Transport for London) egyik szóvivője elmondta, hogy a szóban forgó személy egészségügyi ellátásban is részesül, és elvileg nem tartózkodott olyan helyen, ahol a metró aluljáróban közlekedő emberekkel közvetlen kontaktusba került volna. A koronavírust nem sokkal azt követően mutatták ki a szervezetében, miután visszatért vietnámi nyaralásáról.

Miközben Európában egyre rosszabb a helyzet, jó hír hogy Kínában az onnan érkező jelentések szerint a vírus már lecsengőben van, és az ország a legrosszabb szakaszon már túl van. Úgy tudni szerdán Kínában már mindössze 15 új megbetegedés volt.

Itt olvashattok arról, hogy milyen jogaid vannak ilyen járványok esetén a munkahelyen Nagy-Britanniában, itt pedig a betegszabadsággal kapcsolatos szabályokról.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után