koronavírus boris

A koronavírus “a mostani nemzedék egyik legrosszabb közegészségügyi válsága” – mondta a miniszterelnök, a legutóbbi beszédében az egyre gyorsabban terjedő járvány kapcsán. Boris Johnson szerint bárki, akinél a koronavírus tünetei jelentkeznek, legyen az akár csak enyhe, például folyamatos köhögés vagy láz, hét napig otthon kell hogy maradjon.

Azt mondta, hogy be kell szüntetni a külföldi iskolai kirándulásokat, és a 70 évesnél idősebb emberek, akiknek az egészségi állapota nem túl jó, szintén nem szabadna utazniuk semerre. Mr. Johnson szerint azonban nincs szükség az iskolák bezárására, mivel a tudományos szakvélemény “az, hogy ez több kárt okozhat, mint amennyi hasznot”.

„Jobb, ha tisztázzuk, hogy ez a mostani nemzedék legnagyobb közegészségügyi válsága… Egyesek ezt a vírust a szezonális influenzához hasonlítják és azt mondják ez sem rosszabb, sajnos ez nem igaz. Mivel erre a betegségre nem lehet immunissá válni, ez a betegség jóval veszélyesebb. A helyzet az, hogy a vírus tovább fog terjedni, és nincs mit szépíteni rajta, sajnos sok család lesz még aki idő előtt veszíti majd el egyes szeretteit.”

„Ha a koronavírus tüneteit észleled magadon, legyen az bármilyen enyhe, folyamatos köhögés vagy magas testhőmérséklet, akkor legalább hét napig otthon kellene maradnod, hogy megvédd az embertársaidat a fertőzéstől és segítsd a betegség terjedésének lelassítását.”

„Jelenleg a helyzet körülbelül ahhoz hasonlítható Nagy-Britanniában, mint ami Olaszországban volt kb 4 héttel ezelőtt…” Mr. Johnson elmondta, hogy bár a betegség az idősek és a rossz egészségi állapotban levők számára „különösen veszélyes”, a túlnyomó többségnek várhatóan csak „enyhe vagy közepes mértékű tünetei” lesznek.

„Azok az intézkedések, amelyekről ma megbeszéltem … otthon maradni, ha úgy gondoljuk, hogy tüneteink vannak, rosszabb esetben az egész háztartásnak otthon maradni, az időseket pedig ápolni- ügyelve arra, hogy ne mozduljanak ki – ezek jelenleg a leghasznosabb módok a vírus megfékezésére. Nagyon fontosnak tartjuk, ezekben a kihívásokkal teli időkben hogy fenntartsuk a közvélemény bizalmát és hitét abban, amit teszünk a vírus ellen, folyamatosan a lehető legjobb szakemberek tanácsait és irányelveit követve.” – nyilatkozta a brit miniszterelnök.

Mindeközben a legfrissebb szombati adatok szerint Nagy-Britannia területén a fertőzöttek száma újra nagyot ugrott és 800-ról 1140-re emelkedett reggelre, a halálos áldozatok száma pedig már 21.

Eközben a járvány megfékezésén fáradozó tudósok Londonban állítólag már közel állnak a vakcina kifejlesztéséhez a koronavírus Covid-19 törzse ellen. Úgy tudni egereken már sikerrel tesztelték az ellenszert, és ha minden jól megy júniusra embereken is ki lehet majd próbálni. Erről azonban hivatalos forrásból megerősítés egyelőre még nem érkezett.          Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után