A brit parlament képviselői 10%-os fizetésemelést kapnak, derült ki az Independent Parliamentary Standards Authority bejelentéséből.

london-united-kingdom-wide-desktop-background-wallpapers-hd-free-palace-of-westminster-london-united-kingdom-wide-wallpaper-512948

A képviselők fizetése évi £67,000-ról most már bizonyosan £74,000-ra emelkedik, annak ellenére, hogy a Downing Street szerint ez a lépés nem helyes. A döntést meghozó szervezet váltig állítja, hogy ez a húzás nem kerül pénzbe az államnak, mivel más területeken, mint például a nyugdíj, és egyéb a képviselőkre fordított kiadások tekintetében tőlük is ugyanúgy elvettek, mint a többi állampolgártól.

Több parlamenti képviselő is azt nyilatkozta, hogy ezt a 10%-ot jótékonysági célokra felajánlják, mivel indokolatlannak tartják, főleg az idei költségvetés bejelentését követően, mely számos megszorítást tartalmazott.

„A döntés meghozása során tisztában voltunk vele, hogy a lakosság jelentős hányada, sőt néhány parlamenti képviselő is más véleményen van. Azonban az elmúlt parlamenti ciklus alatt a képviselők fizetése mindössze 2%-kal emelkedett, míg a közszektorban 5%-kal, az egész gazdaságot figyelembe véve pedig 10%-os volt a növekedés. Épp ezért jogosnak tartjuk a mostani emelést, amelyet követően a képviselők fizetésének változása a továbbiakban a közszektorbeli fizetések alakulásával fog megegyezni.” – nyilatkozta Sir Ian Kennedy, az IPSA elnöke.

Míg a parlamenti képviselők fizetése évi £7,000-tal emelkedik, addig a brit lakosság az alábbi kedvességeket kapta meg az idei költségvetésben:

Facebook csoportunk  már 5,700 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-33552499