Erzsébet királynő idén az eddigi egyik legkomolyabb üzenetét intézte a brit néphez, és mindenkihez, aki az országban él. A nagyjából 10 perces karácsonyi beszédében a vallásos témák mellett utalt az országot fenyegető veszélyre, és arra is, hogy Nagy-Britannia egyre nagyobb erőkkel harcol a terrorizmus ellen az ország határain belül és kívül is.

kiralyno beszed

Milliók nézték, vagy hallgatták a királynő karácsonyi beszédé, melyben az uralkodó többek közt a hit erejére és fontosságára hívta fel a figyelmünket a sötétséggel teli világunkban. „Igaz, hogy az idei év folyamán sötét pillanatokkal is meg kellett küzdenie a világnak. A fény azonban beragyogja és elűzi a sötétséget, és ebben a sötétség nem tud felülkerekedni.” – mondta Erzsébet királynő a beszédében.

Az üzenetben emellett párhuzamot vont Jézus születése és a bevándorlók helyzete között is. Több, mint 1 millió ember menekült el a háborúk által megtépázott országaikból, Szíriából, Afganisztánból, vagy épp Irakból, Európa országaiban keresve menedéket. A brit kormány összesen 20,000 menekült befogadását vállalta 2020-ig.

https://www.youtube.com/watch?v=veL8xhN_-vg

„József és Mária számára korántsem voltak ideális körülmények Jézus születésekor, miután a megváltó egy istállóban jött világra, de a helyzet csak még rosszabbra fordult, mert a családnak el kellett hagynia az országot. A folyamatos meghurcoltatásai ellenére is, Jézusnak egyetlen egyszerű üzenete volt mindvégig, rövid élete alatt, és az nem a bosszúról vagy az erőszakról szólt, hanem arról, hogy szeressük egymást.” – magyarázta a királynő.

Az uralkodó emellett kitért olyan dolgokra is, mint a második világháború, ami 70 éve ért véget, vagy a karácsonyfák szimbolikus jelentőségére, ami ugyanolyan fontos otthonainkban, mint a Trafalgar Square-en. Bár a beszéd nagy része vallásos tartalmakkal volt átszőve, az üzenet tiszta és érthető volt, és nem csak a keresztényeknek szólt. A királynő bibliai utalások, történek által, és azokon keresztül próbálta fontos üzenetének tartalmát megosztani Nagy-Britannia lakosaival, és mindenkivel, aki hallgatta.

„A hosszú élet egyik legnagyobb öröme, hogy az ember láthatja, ahogy egy idő után már a gyerekei, unokái, majd dédunokái díszítik a fát otthonukban. Idén a mi családunkban egy új tag csatlakozik a mókás feladathoz.” – tette hozzá II. Erzsébet.

A királynő jövőre ünnepli 90-ik születésnapját és már 1952 óta minden évben december 25-én üzen az ország lakóinak. Zárásként azt is elmondta, hogy várhatóan 2016 egy igen mozgalmas év lesz mindenki számára.       Forrás: http://www.standard.co.uk/

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”” box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″]