Hatalmas esőzések okoztak komoly áradásokat és ezzel együtt fennakadásokat a skóciai Aberdeen városában.

Floods-3

A kedden délután beállt ítéletidő következtében egész utcák kerültek víz alá. Hatalmas vihar volt. Az árvízszerű esőben többek közt a Polmuir Road, a Market Street, a Hardgate, a Portree Avenue, a Froghall Road és a Golf Road nevű utcák és utak is elmerültek. Az árvíz megfékezésére még homokzsákokat is bevetettek.

A skót tűzoltóságnak és segélyszolgálatnak rengeteg bajba jutott embert kellett kimentenie az elárasztott területekről. A városban néhány óra leforgása alatt annyi eső esett, ami normál esetben az egész júliusi csapadékmennyiségnek több, mint fele.

_84121067_7258d922-d915-40c1-b539-01d761a0be29

A Met Office korábban csak sárga jelzést léptetett érvénybe, ami annyit tesz „légy készenlétben”. A területen heves esőzéseket jeleztek előre, de senki nem gondolta volna, hogy ennyire sok csapadék fog hullani ilyen rövid idő alatt.

_84120220_floodsduff

_84122010_floodsgolfroad

A városi önkormányzat szóvivője elmondta, hogy nagy erőkkel dolgoznak a probléma elhárításán, de a károkat majd csak az áradás elmúltával lesz lehetőség felmérni. Az autóval közlekedőknek egyelőre azt javasolták, hogy a mai nap folyamán még kerüljék el az érintett területeket.

CJUWItVWUAAfph8_778x436

flooded

Reméljük, hogy ezek az esőfelhők nem veszik délnek az irányt, és árasztják el az ország többi részét is!

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-north-east-orkney-shetland-33432760