Számos helyi hatóság emelni kényszerül a ’council tax’-en, a szegényebb háztartások körében Angliában, amit a Local Government Association (LGA) a támogatásokban keletkezett 1 milliárd fontos hiánnyal indokol.

9064429_384522c

Council tax

A council tax egy helyi adózási rendszer Anglia, Skócia és Wales területén, melynek célja a helyi önkormányzatok által nyújtott szolgáltatások támogatása. Ez az adó szolgál többek közt a szemétszállítás, az utcák takarítása és más szolgáltatások fedezésére.

Az LGA elmondása szerint, a kedvezmények okozta költségek, és az ezek fedezésére a kormány által biztosított összeg közti különbség évről évre növekszik. Vannak emberek, akiknek most kell majd először ingatlanadót fizetniük, a miniszterek szerint, azonban a reformok elengedhetetlenek a keletkezett deficit leküzdésére.

A LGA elmondta továbbá azt is, hogy a helyi önkormányzatok a hiány miatt sarokba szorultak, így választani kellett, hogy a költségvetést nyirbálják tovább, vagy a szegények kedvezményeit szüntetik meg. A kormány ugyanis arra kérte a helyi önkormányzatokat, hogy a 2015/16-os időszak folyamán további 2.6 milliárd fontot takarítsanak meg, ugyanis a kormánytól kapott támogatások 8.8%-kal fognak csökkenni. Nem maradt más választás, mint a szegény családok támogatásainak és adókedvezményeinek megszüntetése, vagy csökkentése.

Az összeg, ami minden egyes háztartást sújt 15 és 244 font közötti összeggel emelkedett az elmúlt év folyamán. Ez a módosítás a nyugdíjasokat szerencsére nem érinti, ők védettséget élveznek.

A council tax-ra kapott támogatás az elmúlt 10 év során megduplázódott, ami az adót befizetőket több, mint 4 milliárd fonttal terheli. Ez majdnem 180 font háztartásonként.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-30691915