Egy új tanulmány szerint Angliában a heti alkoholfogyasztás mértéke heti 12 millió üveg bornak megfelelő mennyiségű alkohollal lett elszámolva, de nem a jó irányba sajnos.

drink_3118214b

Az eddigi kutatások, amik az angolok italozási szokásait elemezték, az alkoholfogyasztásnak csak a 60%-át fedik le. Az óriási különbséget az okozta, hogy eddig a különleges alkalmakkor megemelkedő fogyasztást nem számolták bele a teljes fogyasztásba.

A tanulmány elkészítéséhez több, mint 6,000 embert interjúvoltak meg. A különleges alkalmakat is belekalkulálva, heti szinten 120 millió „egységgel” isznak többet az emberek Angliában, ami nagyjából 12 millió üveg borral egyenértékű.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Anglia lakossága jelenleg 57 millió környékén van, és a mennyiséget szétosztjuk azok közt, akik szoktak alkoholt fogyasztani, akkor máris ott tartunk, hogy kb. heti háromnegyed üveg borral, vagy 3 doboz sörrel többet isznak az emberek, mint azt a statisztikák mutatták idáig.

Itt az „egységtáblázat”:

alkohol unit

További 9 tény, az alkoholfogyasztás kapcsán:

  • Az új tanulmány szerint a legnagyobb fogyasztási többlet a 25-35 éves korosztályban mutatkozik, akik a különleges alkalmakkor, az adott héten fejenként 18 „egységgel” (unit) fogyasztanak többet. Ez majdnem 2 üveg bor átlagosan.
  • A 15 év fölöttiek átlagosan 10.6 liter tiszta alkoholt isznak meg Nagy-Britanniában évente, ami 115 üveg bornak felel meg.
  • 2012-es adatok szerint a férfiak átlagosan 17, míg a nők 10.2 „egység” alkoholos italt tüntetnek el heti szinten.
  • Az alkoholhoz több, mint 200 egészségügyi probléma vezethető vissza, és 2012-ben nagyjából 3.3 millió haláleset volt alkoholhoz köthető, ebből 8,367 az Egyesült Királyságban. Az áldozatok kétharmada férfi.
  • Több, mint 9 millió ember iszik többet az ajánlott maximális napi mennyiségnél Angliában.
  • Az alkohol éves szinten 21 milliárd font többletköltséget okoz Angliának az egészségügyben, a megnövekedett bűnözés és csökkenő munkabírás miatt.
  • Az alkohol ma 61%-kal megfizethetőbb, mint 1980-ban.
  • A brit egészségügynek az alkohol évi 3.5 milliárd font extraköltséget okoz, ami adófizetőnként 120 fontot jelent évente.
  • Az erőszakos bűnesetek 20%-a történik pubok és szórakozóhelyek mellett, 67%-a este, és 45%-a hétvégén.

Ezeken talán érdemes egy percre elgondolkozni…

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.nhs.uk/Livewell/alcohol/Pages/alcohol-units.aspx