Anglia egy igen nagy részén újra kijárási korlátozást vezetnek be mától 1

Az Északkelet-Anglia területén élő lakosok egy igen nagy része mától nem találkozhat a barátaikkal, a vendéglátóhelyekre pedig újra szigorú korlátozások lépnek életbe.

Anglia egy igen nagy részén újra kijárási korlátozást vezetnek be mától 3

Ma hajnaltól körülbelül 2 millió angliai lakos számára tilossá vált a többi háztartással való vegyülés – jelentette be csütörtök reggel a brit egészségügyminiszter. A kocsmák, éttermek és más engedéllyel rendelkező helyek szintén kénytelenek lesznek bezárni este 10 és hajnal 5 óra között.

A korlátozások Newcastle upon Tyne-ra, Northumberlandre, North Tyneside-ra, South Tyneside-ra, Gateshead-re, Durhamre és Sunderlandre vonatkoznak – ezeken a területeken ugyanis az elmúlt hetek során a koronavírusos-esetek száma nagyon gyorsan emelkedik. Matt Hancock nemrégiben elmondta, hogy az észak-keleti városok önkormányzatainak vezetői a „fertőzések emelkedésével kapcsolatban” írtak neki, szorosabb korlátozások bevezetését sürgetve.

„Tudom, hogy mindenki tisztában van azzal, hogy ezek a döntések igen komoly hatást gyakorolnak a családokra, a vállalkozásokra és a helyi közösségekre egyaránt, és mindenkinek elmondhatom, hogy egy percig se gondolják, hogy nem fontoljuk meg alaposan ezeket a döntéseket. Egyetértünk a helyi tanácsokkal abban, hogy követnünk kell az adatokat és cselekednünk kell. És az adatok azt mondják, hogy most kell cselekednünk, hogy kordában tudjuk tartani a vírust és biztonságban tudjuk tartani az embereket.” . nyilatkozta az intézkedések kapcsán Mr. Hancock.

Az egészségügyminiszter elárulta, hogy Sunderland területén a fertőzöttségi ráta 103/100 000 ember, míg Dél-Tyneside-ben, Newcastle-ben és Gateshead-ben ez a szám meghaladja a 70-et. Mindössze egy hét alatt 1106 új esetet regisztráltak azokon a területeken, amelyekre a legújabb korlátozásokat most bevezetik.

Az egészségügyminiszter azt is bejelentette, hogy további 2,7 milliárd fontot adnak az NHS-nek a kihívásokkal teli téli hónapokra a biztonságos működés érdekében. A brit kormány állítólag azt is fontolgatja, hogy este 10 órától minden nap kijárási tilalmat vezetnek be az egész országra vonatkozóan, amennyiben a nem rég bevezetett„hat fős szabály” nem válik be.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után