koronavírus uk

A koronavírus okozta korlátozások miatt több mint kétmillió ember is elveszítheti a munkáját, figyelmeztetett az Egyesült Királyság egyik pénzügyekért felelős szerve, miközben a pénzügyminiszter egyik legutóbbi beszédében azt nyilatkozta, hogy „nehéz idők várnak ránk”.

koronavírus uk

A munkanélküliség 1,3 millióról 3,4 millióra emelkedhet a járvány következtében, és a dolgozó lakosság mintegy 10%-a munka nélkül maradhat, állítja a Office for Budget Responsibility (OBR). Maga a pénzügyminiszter, Rishi Sunak is beismerte, hogy nem lehet minden egyes háztartást megmenteni a koronavírus járvány okozta pénzügyi válságtól. Ami még ijesztőbb, hogy az OBR szerint a gazdaság akár 35% -kal is csökkenhet mostantól júniusig, tehát mindössze 2-3 hónap leforgása alatt.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint, amit a British Chambers of Commerce készített, mindössze a Nagy-Britanniában levő vállalatok egyharmada léptette be az alkalmazottainak legalább 75%-át a furlough rendszerbe a koronavírus miatt kialakult krízis következtében. A Nemzetközi Valutaalap becslése szerint a világgazdaság számára 2020 lesz a legrosszabb év az 1930-as évek nagy válsága óta, ami előrejelzéseik szerint 3% -kal csökken az idén.

Eközben az Európai Unió egyes tagállamai elkezdték lazítani a korlátozásokat, és a dolgozó emberek egy részét visszaengedik dolgozni, miután a koronavírusos fertőzöttek száma csökkenő tendenciát mutat. Spanyolországban például több gyárba is visszaengedték a dolgozókat, míg Olaszországban, ahol a halálos áldozatok száma már meghaladja a 20 ezer főt, könyvesboltok, mosodák és gyerekruhákat áruló üzletek is újra megnyithattak, egyfajta teszt jelleggel.

A WHO eközben arra figyelmeztetett, hogy az EU más részein a járvány továbbra is még csak közelít a tetőpontjához. Ezek közé az országok közé tartozik Nagy-Britannia is, ahol sajnos elég nagy a hiány a vírus ellen használatos védőruházatból, derült ki a Public Health England riportjából.

Nagy-Britanniában még mindig nem érkezett hivatalos infó arról, hogy a kijárási korlátozást mikor és hogyan tervezi feloldani a kormány. A lakosság pedig emiatt egyre nagyobb nyomást gyakorol a kormányra, és a hírek szerint még a héten megkapjuk a választ erre a kérdésre. Nem megerősített hírforrások szerint újabb három hétre fogják meghosszabbítani a részleges kijárási tilalmat, és annak leteltével újra megvizsgálják majd a járvány terjedésének alakulását.

Természetesen nem minden EU tagállam kezdte el lazítani az érvényben levő korlátozásokat. Németországban például Angela Merkel videoüzenetben tette közzé, hogy még legalább május 3-ig marad minden az eddigi felállás szerint. A németeknél az eredeti bejelentés szerint vasárnapig tartott volna a kijárási korlátozás, azonban a koronavírus terjedése miatt ott is eltolták annak feloldását. Jó eséllyel valami hasonlóra számíthat Nagy-Britannia lakossága is.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után