A brit kormány a mai naptól meghosszabbítja az érvényben levő kijárási korlátozásokat 1

A brit kormány a hírek szerint a mai, csütörtöki nap folyamán fogja hivatalosan is közzétenni, hogy a koronavírus miatt életbe léptetett részleges kijárási tilalom egyelőre nem kerül feloldásra. A korlátozások feloldása vagy enyhítése még nem indokolt, mivel a vírus továbbra is igen gyorsan terjed.

A brit kormány a mai naptól meghosszabbítja az érvényben levő kijárási korlátozásokat 3

A kormány javaslata, amit a parlament minden bizonnyal el is fog fogadni, egy három hetes hosszabbítás. Ez azt jelenti, hogy a távolságtartásra (social distancing) és az otthonunk elhagyására vonatkozó korlátozások mostantól még legalább három hétig érvényben lesznek. Eközben a koronavírus járvány egyre inkább úgy tűnik, hogy Nagy-Britanniában is kezdi elérni a tetőpontját. Ez, bár még nem jelenthető ki 100%-os bizonyossággal, de azt jelenti, hogy a halálozások és a fertőzöttek száma már nem gyorsuló ütemben növekszik. Remélhetőleg néhány napon belül pedig gyorsan csökkenni is kezd majd…

Chris Whitty professzor a szerda napi eligazításon elmondta, hogy az Egyesült Királyságban a koronavírus „valószínűleg elérte a csúcspontot”, és a halálozások száma már csak „rövid ideig fog emelkedni”. Persze azért gyorsan hozzátette, hogy „Jelenleg még nem vagyunk azon a ponton, ahol nyugodtan és magabiztosan kijelenthetjük, hogy a járvány már túl van a tetőpontján és mostmár megnyugodhatunk”.

A Downing street azt nyilatkozta, hogy a három hetes hosszabbítás illetve az új, a koronavírus kapcsán bevezetni tervezett jogszabályok a tervek szerint haladnak, és hamarosan törvénybe is lesznek iktatva. A miniszterek és tisztviselők mindazonáltal többször világossá tették, hogy a korlátozások ezt követően sem fognak egyik pillanatról a másikra megszűnni.

Sir Keir Starmer, a munkáspárt vezetője elmondta, hogy pártja támogatja a hosszabbítás ötletét, de felszólította a minisztereket, hogy dolgozzanak ki egy “kilépési stratégiát”, amely elmagyarázza, hogy miként fog az országban minden szépen fokozatosan visszaállni az eredeti kerékvágásba.

Szerdán, a Downing Street-en tartott beszédében Matt Hancock egészségügyi miniszter elmondta, hogy: „Nem hagyhatjuk, hogy az eddig végzett kemény munkánk kárba vesszen. A közös erőfeszítéseknek végre megvan az eredménye, de nem fogjuk feloldani a korlátozásokat, amíg ezt megtenni nem biztonságos.”

Nadine Dorries miniszter részéről pedig olyan javaslat is volt, hogy az otthon tartózkodásra vonatkozó utasításokat nem szabadna feloldani, amíg nem elérhető mindenki számára az oltás, amely rosszabb esetben hosszú hónapokig, vagy akár egy évig is eltarthat. Dominic Raab külügyminiszter, aki a fontosabb ügyekben helyettesíti Boris Johnson miniszterelnököt, aki egyelőre még a koronavírusból lábadozik, a mai nap tartott kabinetülést követően fogja hivatalosan is bejelenteni, hogy a kormánynak mik a tervei a következő pár hónapra vonatkozóan.

A minisztereket a nap folyamán Sir Patrick Vallance, a kormány egyik vezető tudományos tanácsadója is tájékoztatja majd a járvány kapcsán a legfrissebb fejleményekről. Eközben Neil Ferguson professzor arról beszélt a BBC Radio 4-on, hogy akárhogyan is alakul a következő pár hét, a távolságtartás valamilyen formáját lehet, hogy egészen addig szükséges lenne megtartani, amíg nincs meg a védőoltás.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után