A teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben 1

A frusztrált teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben, nem sokkal azután hogy Franciaország beleegyezett az utazási tilalom enyhítésébe.

A teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben 3

Teherautók ezrei rekedtek a kikötőben vasárnap óta, amikor is Franciaország bejelentette, hogy lezárja a határt, hogy megakadályozza a mutáns koronavírustörzs átterjedését az európai országokba. Még a hadsereget is segítségül hívták a sofőrök tömeges tesztelésének levezénylésére Kentben, Grant Shapps közlekedési miniszter azonban felhívta a figyelmet arra, hogy karácsonyig is eltarthat mire a torlódás megszűnik  a kikötők közelében.

A teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben 4

A ma reggel készült felvételeken az látszott, ahogy a rendőrök tolják vissza a sofőröket, akik a jelek szerint megpróbáltak bejutni a kikötő területére. Robert Jenrick kabinetminiszter azt mondta, hogy kedd estére már nagyjából 3000 teherautó várakozott a használaton kívüli reptéren, a kenti Manstonban.

A teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben 5

A francia hatóságok kedden este jelentették be, hogy a koronavírus-tilalom feloldása után szerdától folytathatják az útjukat a brit oldalon rekedtek az Egyesült Királyságból, de az utazni vágyóknak negatív teszt eredményt kell felmutatniuk.

A teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben 6

Mr. Shapps kedden este megerősítette, hogy a nehéz tehergépjármű-vezetők tesztelésére a kikötőkben gyorsteszteket alkalmaznak majd, amelyek körülbelül 30 perc alatt kimutatják, hogy az illető fertőzött-e vagy sem. A francia hatóságok hasonló vizsgálatokat fognak végezni az Egyesült Királyságba belépő fuvarozókon.

A teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben 7

A hírek szerint a tesztek már megérkeztek, és van elegendő, hogy jusson minden sofőrnek, azonban fizikailag nem megoldható, hogy egyik pillanatról a masikra mindenkit leteszteljenek. A becslések szerint 2-3 napig is eltarthat, mire mindenkit letesztelnek, de akinek negatív a tesztje, az mehet is.

A teherautó sofőrök összecsaptak a rendőrséggel Doverben 8

A közlekedési miniszter szerint az élelmiszerhiány miatt sem érdemes pánikolni, mert ha mindenki normálisan, csak annyit vásárol mindenből, amennyire szüksége van karácsonykor, akkor nem fog elfogyni semmi idő előtt.        Forrás

Megosztás