A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 1

Nagy-Britannia legnagyobb részére továbbra is érvényben marad a hóra és jegesedésre vonatkozó sárga figyelmeztetés, ugyanis további hóesésre lehet számítani a keddi havazások után, amik az ország egyes területein igen komoly fennakadásokat okoztak.

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 3

A Met Office sárga figyelmeztetése, ahogy az a képen is jól látható, az ország szinte teljes egészére érvényben van. Csütörtökre ugyanis újabb hidegfront érkezik a szigetország fölé, aminek következtében várhatóan az idei tél eddigi leghidegebb napjaival kell szembenézni, és az ezen a télen mért leghidegebb hőmérséklet is megdőlhet, ami -10.8C volt. Anglia déli felén több térségben is akár 10 cm hóra is lehet számítani tehát a hét második felében.

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 4

A legfrissebb előrejelzés szerint a hóesés csütörtök délután 1 óra és péntek este 9 között a legvalószínűbb, és leginkább Anglia nagy részét és Waleset érinti.

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 5

A keddi este folyamán a fővárosban lakók közül csak azok tapasztalhattak havazást, akik a brit főváros külső részein élnek. Azonban az ország más pontjain sokkal komolyabb hóviharok is előfordultak. Manchester és Liverpool repülőterein például rengeteg járatot törölni kellett, és sok másik gép pedig késve indult a délelőtt folyamán, mivel elég nagy havazás volt arrafelé az éjszakai órákban.

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 6

Ami az utakat illeti, az M60-ason egy időre teljesen megbénult a forgalom, de az M6, M61, M62, és az M56-os utak több szakaszán is csak lépésben lehetett haladni a nagy havazás miatt.

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 7

 

A hivatalos adatok szerint, amiről a Met Office beszámolt, a legnagyobb havazások kedden Tulloch Bridge, Inverness-shire környékén voltak, ahol 11 cm hó esett, illetve Spadeadam, Cumbria területén, ahol 10 cm hullott.

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 8

Rengeteg útszakasz nehezen járható, mivel a takarítás lassan zajlik, és csütörtökön az utak állapota az újabb havazásoknak köszönhetően tovább romolhat. Az M6-oson például egy kocsi fejre állt a csúszós, havas úton. A meteorológiai intézet mindenkit figyelmeztetett, aki kocsiba száll ebben az időben, hogy vezessen a szokásosnál sokkal óvatosabban.

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 9

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 10

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 11

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 12

A tegnapi havazás képekben: Több repteret lezártak és csütörtökre még több havat jósolnak Anglia szerte 13

Csütörtökön az előrejelzések szerint a legnagyobb hidegekre az országban többek közt Oxfordshire, Suffolk területein lehet majd számítani.           Forrás

Megosztás