A sikeres önéletrajz megírásának titkai 1

Nagyon sokan keresnek munkát Nagy-Britanniában, és egy jó CV manapság elengedhetetlen. Ha az ember meg akarja kapni álmai munkáját, vagy csak minél hamarabb szeretne valamit találni, egyaránt fontos, hogy tisztában legyen a követelményekkel. Éppen ezért összeszedtük a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

3ec83b_2368e7b721a441aeaeb591ebbc0435dd

Először is tudni kell, hogy nincs tökéletes sablon, ami mindenhová egyformán jól használható. Különböző szektorokban különböző részletek játszhatják a kulcsszerepet. A szakértők szerint azonban van pár ökölszabály és alapvető információ, aminek szerepelnie kell, ha az ember eredményt akar elérni.

Először is fontos, hogy a CV gépelt, letisztult formában legyen, és ne legyen túl hosszú, maximum 2 A/4-es oldal. Pozitív töltetű legyen, és erősségeinket valamint eddigi életünk és munkáink során gyűjtött tapasztalatainkat és megszerzett szaktudásunkat rendszerezze.

Corrine Mills karrier tanácsadó szerint a betűtípus és a szöveg rendezettsége meglepően fontos, de a nyelvtani helyesség még ennél is többet számít. Helyesírási hibák esetén szinte azonnal az iratmegsemmisítőben találja magát a dokumentum, amivel annyit szenvedtünk.

Továbbá sokan hiszik, hogy az önéletrajzuk több hasonló pozícióra megfelelő lesz ugyanabban a formában. Jobb, ha mindenki tudja, hogy az önéletrajzot mindig az adott pozíció köré kell felépíteni. Érdemes megnézni 4-5 hasonló pozíció követelményeit, és azokból összeválogatni a közöseket, hogy jobban megértsük, mit keresnek pontosan az ilyen pozíciókat hirdető cégek.

Ezt követően a saját képességeinket és tapasztalatainkat kell úgy bemutatni, hogy miként felelnek meg az álláshirdetés által támasztott feltételeknek.

 

Néhány alapvető formai és tartalmi követelmény:

  • Személyes adatok: név, cím, telefon, email, szakmai közösségi oldal profilja. Születési dátumot újabban már nem vagyunk kötelesek megadni a kor alapján történő diszkrimináció elkerülése miatt
  • Szakmai múlt: a legfrissebbtől haladva visszafelé, dátumokkal és ideiglenes munkahelyekkel is kiegészítve
  • Személyes profil: a munkakör specifikációi köré szabva, ami elmagyarázza, miért vagyunk mi alkalmasak az adott munkára
  • Előző munkahelyeken elért releváns eredmények
  • Előző munkahelyen szerzett vizsgák, továbbképzések, amik kapcsolódhatnak ehhez a munkához
  • Érdeklődési körök, főleg ha van olyan, ami kapcsolódik az adott munkakörhöz
  • Az esetleges hosszabb szünetekre adott magyarázat két munkahely közt, vagy karrier változtatás esetén szintén egy rövid indoklás
  • Referenciák: legalább kettő, lehetőleg minél kevésbé régi munkahelyi kapcsolat

Sok sikert kívánunk minden álláskeresőnek és ne feledjétek, hogy a jó CV önmagában mit sem ér, ha nincs kitartás és elszántság!

 

 

 

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után