A rendőrség le fogja tartóztatni azokat, akik nem különítik el magukat ha megfertőződnek Nagy-Britanniában 1

A brit kormány arra készül, hogy felhatalmazza a rendőrséget, hogy kényszeríthessék az embereket, hogy izolálják magukat, ha elkapják a koronavírust, illetve letartóztatják azokat, akik nem különítik el magukat ilyen esetben. A hírt a brit egészségügyi miniszter meg is erősítette.

Matt Hancock azt nyilatkozta, hogy a koronavírus terjedését meg fogják akadályozni, bármi is legyen ennek az ára. Ezt követően megemlített több különböző lépést is, amit a kormány már tervezget annak érdekében, hogy a járványt sikerüljön végre megfékezni.

Az sincs kizárva, hogy a kormány elrendeli, hogy minden üzlet zárjon be a szupermarketek és a gyógyszertárak kivételével. Emellett olyan intézkedés is tervben van a hírek szerint, hogy a 70 év feletti lakosokat arra fogják felszólítani, hogy ne jöjjenek ki az otthonaikból négy hónapig. Mr. Hancock azt is megerősítette, hogy a kormány új sürgősségi jogszabály módosításai közt van az is, hogy engedélyezik a szabadon mászkáló és magukat nem elkülönítő fertőzöttek letartóztatását.

„Nem bízzuk a dolgokat a véletlenre, és megtesszük amit hatalmunkban áll, hogy biztosan mindenki karanténba kerüljön, aki elkapta a vírust. Ők ugyanis veszélyesek a környezetükben levő többi ember egészségi állapotára. Igenis fontos, hogy ezt biztosítsuk. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy sok embernél kell majd alkalmazni, eddig ugyanis úgy tűnik a legtöbb ember nagyon segítőkész minden téren, ha a vírus megfékezéséről van szó.” – nyilatkozta Mr. Hancock a BBC csatorna egyik műsorában.

A szükségállapot miatti jogszabály módosításokat a kormány hivatalosan kedden fogja majd közzétenni. Természetesen előfordulhat, hogy a kormány úgy dönt, hogy csak akkor alkalmazzák ezt a fajta “óvintézkedést”, ha a helyzet a következő napokban, hetekben súlyosabbra fordul.

De mi is az a “self-isolation” vagyis önmagad elkülönítése

Az NHS “útmutatója” szerint, nem mehetünk ki az utcára és el kell kerülni minden más emberrel való érintkezést 14 napig. Ez azt jelenti, hogy nem mész dolgozni, se iskolába, üzletekbe de még a parkba sem friss levegőt szívni.

Hétfő reggelre ismét tovább nőtt a fertőzöttek száma Nagy-Britannia területén, méghozzá 171 új regisztrált esettel. Az országban tehát eddig 1543 koronavírusos betegről tudunk, a halálos áldozatok száma pedig 35. A regisztrált esetek közül 407 található Londonban. Ha meg akarod nézni, hogy a környékeden hány regisztrált koronavírussal fertőzött személy van, azt egy korábbi cikkünkön keresztül itt teheted meg.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után