A rendőrök lőttek le egy férfit hajnalban Dél-Angliában, egy vitát követően 1

Meghalt egy 57 éves férfi, miután vasárnap hajnalban lelőtték a rendőrök Swindon városában, Anglia déli részén – erősítette meg az Independent Office for Police Conduct (IOPC).

A rendőrök lőttek le egy férfit hajnalban Dél-Angliában, egy vitát követően 2

A helyi rendőrség nyomozást indított az incidens miatt, amelyre a Summers Streeten került sor vasárnap hajnali 2 óra körül. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a férfi azután halt meg, hogy járőröket küldtek a helyszínre, mert bejelentés érkezett róla, hogy két férfi heves vitába keveredett.

A járőrök nem sokkal kettő óra után már a helyszínen voltak. Az 57 éves férfit nem sokkal hajnali 3 óra előtt halottnak nyilvánították a mentőautóban, amivel elindultak vele a legközelebbi kórház irányába.

„Szeretnénk kifejezni mély együttérzésünket és részvétünket mindazok számára, akiket érintett ez a szörnyű eset ”- olvasható az IOPC közleményében.

A nyomozók rövid időn belül a helyszínen voltak, és több szemtanúval is beszélgettek a férfi halálához vezető eseményekről. „Kötelező független vizsgálatot lefolytatnunk, amikor a rendőrség egy civil személy halálát okozza.”- írták a jelentésben. A Wiltshire-i rendőrség megerősítette, hogy továbbította az ügyet az IOPC-hez, de további kommentárokat nem volt hajlandó hozzáfűzni a történtekhez.

“Szeretnénk azonban megnyugtatni a nyilvánosságot, hogy nincs veszély a tágabb közösségre nézve, és hogy valószínűleg egy bizonyos ideig még fokozott rendőri jelenlét lesz tapasztalható a térségben.” – olvasható a helyi rendőrség által közzétett nyilatkozatban.         Forrás

Megosztás