Január 7-én (szerdán) Párizsban terroristák támadtak a Charlie Hebdo szerkesztőségére, és 12 embert lőttek le hidegvérrel. Az elkövetők keresése jelenleg is folyik. A franci arendőrség számos más ország bevonásával közösen keresi a tetteseket.

247CB7A900000578-0-image-a-26_1420684258290

A terroristák tűzharcba keveredtek a helyszínre érkező járőrrel, akit különös kegyetlenséggel kivégeztek, miután ő már harcképtelenné vált. A 42 éves rendőrt Ahmed Merabetnek hívták, és hősiesen küzdött, de a terroristák automata lőfegyvereivel szemben sajnos nem volt esélye.

Itt a videó, de CSAK 18 ÉVEN FELÜLIEKNEK, ugyanis a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket tartalmaz:

https://www.youtube.com/watch?v=nTyn2_37sAg

Az egybehangzó vélemény az, hogy az elkövető két férfi gyakorlott profi volt. A rendőrautón talált lövésnyomok kis felületet fednek le, ami arra utan, hogy stresszes helyzetben is pontosan tudnak célozni. A videón látszik továbbá, hogy egymást fedezve, a tereptárgyakat fedezékként használva, tervszerűen támadnak, ami nem sajátítható el néhány órás gyakorlás alatt.

image.adapt.960.high

A terroristák a jelentések szerint többször is gépjárművet cseréltek a menekülés során. Az éjszaka folyamán több embert is őrizetbe vettek, akik nem gyanúsítottak, de kapcsolatban állhattak a két terrorsitával.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: youtube