A Met Office közölte, mikor tér vissza a meleg, nyári időjárás Nagy-Britanniába az előző heti hőhullám után 1

A Nagy-Britanniában élők egy rövid, de kellemes ízelítőt kaphattak a nyári hőségből a múlt héten, amikor a hőmérséklet egyes országrészeken 31°C-ig emelkedett. A várva várt hőség egy esős és hideg nyárkezdés után érkezett, amely során júniusban 5°C-os hőmérsékleteket is mértek.

A Met Office közölte, mikor tér vissza a meleg, nyári időjárás Nagy-Britanniába az előző heti hőhullám után 3

Sajnos a mini hőhullám nem tartott sokáig, és a hétvégére visszatért a szürke égbolt és a hűvösebb idő. A Met Office szerint június az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékleteket hozott, annak ellenére, hogy a hónap végén volt egy hőhullám, amely során végre igazi nyári meleg volt több napon át szerte az országban.

A Met Office szóvivője ezt mondta: „Június első két hetében a hőmérséklet körülbelül 2°C-kal volt alacsonyabb az átlagnál. Ez annak volt köszönhető, hogy az északi szelek hideg sarkvidéki levegőt hoztak az Egyesült Királyságba, ami hűvös nyárkezdést eredményezett. A hónap második felében azonban magas légnyomású légtömegek érkeztek a térségbe, meleget hozva sokak számára, különösen délen. Egyes délkeleti részeken a csúcshőmérséklet több napig meghaladta a 28°C-ot.”

A meleg időjárás rövid életű volt, és a hőmérsékletek a hónap utolsó napjaira visszaestek az átlagos vagy az alatti szintre. Azonban van remény arra, hogy a nyárias, meleg hőmérsékletek hamarosan visszatérnek – a meteorológusok szerint a jövő héten már emelkedhetnek a hőmérsékletek.

„Vannak arra utaló jelek, hogy a jövő hét eleje után a körülmények fokozatosan rendeződni kezdhetnek, legalább egy időre” – mondta Andrea Bishop, a Met Office szóvivője.

„Ez különösen igaz a keleti régióra, ahol a hőmérsékletek széles körben visszatérhetnek az átlagos szintre, majd a hét előrehaladtával esetleg az átlag fölé is emelkedhetnek.” Mindez egy „hűvös” és „záporos” hétvége után következik majd, ugyanis szombaton sok helyen záporok várhatók, különösen az északnyugati részeken.

A jövő hét eleje további felhős és esős időt hoz, időnként erősebb szelekkel az ország nyugati részén.

A Netweather térképei ugyanakkor azt mutatják, hogy a következő hőhullám várhatóan július 12. körül kezdődik, és London környékén és a déli partok mentén a hőmérséklet 29 fokos csúcshőmérsékletet is elérhet, többek közt Brightonban, Chichesterben, Doverben és Newhavenben is.

Manchesterben, Birminghamben és Liverpoolban a hőmérő higanyszála elérheti a 27 fokot, míg Skóciában 14 és 25 fok között alakul majd a hőmérséklet. Walesben pedig akár 26 fokos maximumok várhatók.

Július második fele viszont csalódást keltően hidegebb és változékonyabb időjárást hozhat a vártnál a Met Office július 16-tól 30-ig tartó előrejelzése szerint: „Ahogy haladunk a hónap vége felé, a legfrissebb információk azt sugallják, hogy a hűvösebb és változékonyabb időjárás visszatérése egy kicsivel valószínűbb.”

„Az előrejelzések pontossága azonban ilyen messzire meglehetősen gyenge és ellentmondásos, így ilyen hosszú távra előretekintve biztosat nem tudunk mondani.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után