A Met Office közölte, hol fog havazni Nagy-Britanniában napokon belül, akár már ma, miközben egyes helyeken már -7°C-ot is mértek 1

Azok, akik imádják a telet, a havat és a hideget most örülhetnek, ugyanis a szigetország egyes részein már leesett az első hó. Persze kiterjedt havazásról egyelőre nem beszélhetünk, de ne legyünk türelmetlenek, hisz még tél sincs.

A Met Office közölte, hol fog havazni Nagy-Britanniában napokon belül, akár már ma, miközben egyes helyeken már -7°C-ot is mértek 3

Durham megyében leesett az idei szezon első hava, télies körülményeket teremtve a délelőtti órákban az utazni vagy munkába indulóknak hétfő reggel. Az északi-sarkvidéki szelek meglehetősen fagyos időjárási körülményeket teremtettek. A 2023-as ősznek pedig átélhettük a leghidegebb napját, mely során -7,7°C-ot is mértek, méghozzá a cumbriai Shapban szombat este.

Ahogy az Egyesült Királyságban az év első nagy hidege tovább folytatódik, a téli záporok közepette havazás is előfordulhat Észak-Angliában és Skóciában akár már a mai nap folyamán, délen pedig „jelentősebb havazásra” a hét végén van esély.

A meteorológiai intézet előrejelzései szerint a hétfői napon felhős és nyirkos idővel kezdődik meg a hét, és Walesben, Anglia délnyugati és északkeleti részén, valamint Skócia egyes részein záporok és erős szél várható. Szerdán napos időre van kilátás, a part menti területeken néhol záporral, míg csütörtökön és pénteken viszont hideg lesz északon télies záporokkal, délen pedig esővel, esetleg egy kevés havazással a magasabban fekvő területeken.

Dan Harris meteorológus ezt mondta: „Jelenleg a hét második felében az a legvalószínűbb, hogy nyugat felől az esős idő lassan kelet felé vonul, és havazás is előfordulhat a magasabban fekvő területeken, és továbbra is fennáll a záporok kialakulásának esélye a keleti részeken is.”

“Van esély azonban arra is, hogy délnyugat felől egy aktívabb időjárási rendszer érkezik, ami kiterjedtebb esőt, erősebb szelet és jelentősebb havazás lehetőségét is hordozza, ha előtte kellően lehűlne a levegő az Egyesült Királyság felett.”

Oli Claydon, a Met Office szóvivője hozzátette, hogy szerdától egészen a hétvégéig várhatók hózáporok az Északi-tenger partja mentén, beleértve Skóciát és Anglia északkeleti részét is.

Azt mondta: „Lesznek hózáporok, de az viszont egyelőre nem valószínű, hogy jelentős mennyiségű hó adott esetben meg is marad a talajon. A hét vége felé az Egyesült Királyság délkeleti részein, köztük Hampshire területén is láthatunk havat, de ezt még egyáltalán nem lehet biztosra venni.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után