A londoni metró 2 alkalmazottja és az egészségügyi miniszter is elkapta a koronavírust: már kb 400 a fertőzöttek száma Angliában 1

A legfrissebb hírek szerint a Transport for London két alkalmazottja is megfertőződött a koronavírussal. Úgy tudni, hogy két irodai dolgozóról van szó akik közül az egyik a Buckingham Palace Road-on, Westminsterben végezte a munkáját, az illető tehát nem valamelyik metróállomás területén dolgozó alkalmazott. A másik személy a főváros forgalomirányító központjának épületében dolgozott, a Palestra House-ban, Blackfriars területén.

A TfL egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy a brit közegészségügyi szervezettel szorosan együttműködnek és követnek minden utasítást a nagyobb probléma elkerülése érdekében. „Munkatársaink és ügyfeleink biztonsága a legfontosabb, ezért minden szükséges óvintézkedést megteszünk, és az épületben mélytisztítás történt.” – mondta.

A londoni polgármester Sadiq Khan nemrégiben azt nyilatkozta: „Nem tűnik valószínűnek, hogy a közeljövőben azt tanácsolnánk az embereknek, hogy ne használják a metrót vagy a tömegközlekedési eszközök bármelyikét.”

Eközben Nadine Dorries egészségügyi miniszter is elkapta a vírust. Ő az első brit parlamenti tag, aki megfertőződött. Dorries, aki 62 éves, péntektől kezdve elszigetelte magát otthonában, és ott gyógyulgat. Úgy tudni azonban, hogy több száz emberrel találkozott a brit parlamentben az elmúlt hét folyamán, és részt vett egy Boris Johnson által rendezett fogadáson is a Downing Street-en.

A londoni metró 2 alkalmazottja és az egészségügyi miniszter is elkapta a koronavírust: már kb 400 a fertőzöttek száma Angliában 3

Az Egészségügyi Minisztérium szóvivője először azt mondta, hogy az összes egészségügyi minisztert meg fogják vizsgálni, hogy nem kapták-e el, de később ezt az állítását visszavonta.

Mindeközben a legutóbbi adatok szerint Nagy-Britannia területén a koronavírussal fertőzöttek száma már 382, és eddig összesen 6-an vesztették életüket a világszinten terjedő járvány miatt. Alig 5 napja még csak 200 körül volt a vírussal megfertőződött személyek száma, ami nem túl jó hír.

Az egészségügyi főorvos korábban azt nyilatkozta, hogy várhatóan a vírus még csak a következő hetek során fog majd tetőzni, tehát a szakemberek is arra számítanak és készülnek, hogy a helyzet tovább fog romlani. Pánikra továbbra sincs azonban szükség, a vírus ugyanis csak az idősekre és a gyenge immunrendszerrel rendelkezőkre veszélyes. Nagy átlagban elmondható, hogy 6 emberből 5-nél még csak súlyosabb tünetek sem alakulnak ki.

Európán belül továbbra is Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet, ahol a fertőzöttek száma már több, mint 10 ezer, a halálos áldozatoké pedig 631 volt a legutóbbi hivatalos jelentés szerint. Hétfőn az olasz kormány bejelentette, hogy az egész országot lezárják. A tömegközlekedés ugyan működik, munkába járni is lehet, de tilos minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, és el kell halasztani a temetéseket, és esküvőket is.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után