A legszebb és a legcsúnyább városok listája Nagy-Britanniában 2023-ban – a te lakóhelyed vajon köztük van? 1

A skóciai Thursótól a cornwalli Truróig az Egyesült Királyságban lenyűgöző városok egész sora található, amelyeket érdemes legalább egyszer az életben meglátogatni.

A legszebb és a legcsúnyább városok listája Nagy-Britanniában 2023-ban – a te lakóhelyed vajon köztük van? 3

De ha egy egynapos kirándulásra van csak éppen időnk, akkor melyik irányba érdemes elindulni?! Nos, az Egyesült Királyság legszebb városait 2023-ban is rangsorolták, és idén az első helyet a sussexi Lewes szerezte meg. Különleges középkori utcáinak, lenyűgöző kastélyainak és gyönyörű parkjainak köszönhetően órákat tölthetünk el itt bóklászással.

A listát a The Telegraph hozta nyilvánosságra, akik utazási szakértők egy csoportját kérték fel, hogy rangsorolják Nagy-Britannia városait a legrondábbtól a legszebbig, olyan tényezők alapján, mint pl. a sétálóutcák esztétikussága, a történelmi jelentőségű építészet alkotások, a forgalmasság, a szemét mennyisége és a látványosságok vagy a szép kilátással rendelkező helyek száma.

A legszebb és a legcsúnyább városok listája Nagy-Britanniában 2023-ban – a te lakóhelyed vajon köztük van? 4

Kelet-Sussex városa végzett az élen 46 ponttal. Ezt követi a második helyen a skóciai Queensferry, West Lothian 45 pontos eredménnyel, és a walesi Pembrokeshire területén lévő St David’s, amely 44 pontot ért el.

A legszebb és a legcsúnyább városok listája Nagy-Britanniában 2023-ban – a te lakóhelyed vajon köztük van? 5

Hogy miért épp Lewes? Történelmi szépségű főutcájával, kastélyával, nyüzsgő karácsonyi vásáraival és több hektárnyi zöldterületével ez a hagyományos mezőváros minden kétséget kizáróan az Egyesült Királyság legszebb helyeinek egyike. Ráadásul 2023-ban ezt a várost választották a legjobb helynek Sussexben.

A legszebb és a legcsúnyább városok listája Nagy-Britanniában 2023-ban – a te lakóhelyed vajon köztük van? 6

Volt azonban néhány brit város, amely nem szerepelt valami jól. A lista végén Slough végzett, mint a legrosszabb és legcsúnyább város Nagy-Britanniában, mindössze 12 ponttal. A szakértők a következőket írták a berkshire-i városról: „A főutcája az egyik legvisszataszítóbb az Egyesült Királyságban, mert túlnyomórészt sarki gyorséttermek és 1 fontos boltok vannak csak egymás hegyén hátán és nyoma sincs a szabadidős létesítményeknek, a szemét mennyiségéről nem is beszélve…”

A legszebb és a legcsúnyább városok listája Nagy-Britanniában 2023-ban – a te lakóhelyed vajon köztük van? 7

A walesi Methyr Tydfil lett idén a második legrondább város, a harmadik helyen pedig Telfrod végzett, ami Shropshire területén található.

A legszebb és a legcsúnyább városok listája Nagy-Britanniában 2023-ban – a te lakóhelyed vajon köztük van? 8

Legszebb városok Nagy-Britanniában 2023-ban:
 1. Lewes
 2. Queensferry
 3. St David’s
 4. St Andrews
 5. Illkley
 6. Chagford
 7. Ludlow
 8. Fowey
 9. Crickhowell
 10. Ripon
 11. Ledbury
 12. Woodbridge
 13. Holt
 14. Rye
Legcsúnyább városok Nagy-Britanniában 2023-ban:
 • Slough
 • Methyr Tydfil
 • Telford
 • Cumbernauld
 • Lowestoft
 • Newton Abbot
 • Stanley

Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után