A Landlordok tovább emelik a szobák bérleti díjait 2015-től 1

A szakértők szerint a bérleti díjak emelésének komoly következményei lehetnek a brit ingatlanpiacra, ami már így is a kritikus pont határára ért.

rooms to let heathrow flatshare lonodn cheap heathrow lodge hotel cheap london heathrow flatshare heathrowlodge.com

Egy nemrégiben végzett kutatás szerint a landlordok 40%-a tervezi, hogy megemeli a bérleti díjakat 2015-től. A SpareRoom új kutatása szerint a főbérlők több, mint egynegyede (27%) fogja 3%-kal vagy többel emelni az árait. További 13% fogja ennél alacsonyabb mértékben emelni a bérleti díjakat. A tanulmány szerint 55% lesz, aki megtartja a 2014-es árakat, és mindössze 5% állította azt, hogy csökkenteni fog bérlői terhein.

Matt Hutchinson, a SpareRoom igazgatója elmondta, hogy míg a landlordok többsége mindent megtesz, hogy megtartsa az idáig is bevált megbízható bérlőket, addig azok, akiknek a törlesztő részletei megemelkednek a kamatokkal együtt, azok az extra kiadásaikat kénytelenek lesznek a bérlőkre hárítani.

A brit ingatlanok árának növekedése egy eléggé felkapott téma volt az idei év során, ugyanis sokkal gyorsabban emelkedtek, mint azt a szakértők megjósolták.

_56018785_uk_rent_464_29801
Átlagosan a fizetésnek ekkora részét költjük lakbérre

 

Amennyiben az árak olyan mértékben emelkednek tovább, mint tették azt 2014-ben, akkor a 8%-os emelkedés az átlagos egy bérlőre jutó havi díjat 546 fontra fogja emelni. Ez azt jelentené, hogy egy átlagos bérlő 44 fonttal kellene, hogy többet fizessen a lakhelyéért.

Londonban a jelenlegi tendencia az, hogy a bérlők feláldozzák a nappali szobájukat, hogy a landlord azt is kiadhassa valakinek, így csökkentve az egy főre eső bérleti díjat. Ez persze nem minden esetben a bérlők döntésére van bízva, mert sok helyen ez már eleve eldöntött tény. A megkérdezettek több, mint fele (56%) mondta azt, hogy egy havi 40 fontos emelés esetén más hely után lenne kénytelen nézni. A piacot azonban, mint tudjuk, sajnos nem a jóindulat, hanem a kereslet és a kínálat mértéke mozgatja.

Az esetleges lakbéremelés azért ne vegye el senki kedvét! Továbbra is Nagyon Boldog Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! 🙂

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.independent.co.uk/news/uk/landlords-plan-to-raise-rent-by-3-in-2015-9944861.html

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után