A koronavírust, és Auschwitzot is túlélő 97 éves, Magyarországon született nő inspiráló üzenete 1

Az Auschwitzot is túlélő idős hölgy arra kérte a brit nemzetet, hogy „tegyen meg  mindenki mindent ami tőle telik, és segítsünk egymásnak”, miután 97 éves létére csodával határos módon felépült a Covid-19-ből.

A koronavírust, és Auschwitzot is túlélő 97 éves, Magyarországon született nő inspiráló üzenete 3

Az Észak-Londonban lakó Lily Ebert három teljes héten át küzdött a vírussal, miután a hónap elején pozitív lett a tesztje. Néhány héttel az után betegedett le, hogy december 17-én megkapta az első oltást. A családja, akik elmondták, hogy fogalmuk sincs arról, hogy Lily hogyan kaphatta el a vírust, otthonában el tudták látni a hölgyet, és a körzeti orvos is rendszeresen kijött hozzá megvizsgálni.

Dédunokája, a 17 éves Dov Forman a múlt héten egy képet osztott meg róla a Twitteren, miután végre lábra tudott állni a vírusból való kilábalást követően. „Ma egy hónap után végre megtette első sétáját. Egy igazi Harcos és túlélő” olvasható a poszt alatt. A posztot emberek százezrei likeolták és osztották meg a közösségi oldalakon, és még maga a londoni polgármester is üdvözletét küldte, és a hölgy történetét nagyon inspirálónak nevezte.

Dov szerint volt olyan nap, amikor a család rettegett, hogy Lily nem fog felépülni, amikor kritikus volt az állapota – de hozzátette, hogy soha nem adták fel a reményt, hogy sikerül valahogy átvészelnie.

“Mind tudtuk róla, hogy egy harcos” – mondta az NBC-nek. “Annak idején túlélte Auschwitzot is és sok minden mást az életében, és soha nem adja fel … Tudtuk, hogy túl fogja élni, és nem adta fel, és hála Istennek sikeresen felépült.”

Lily és két nővére, akiket Magyarországról, Bonyhád városából hurcoltak el, a náci koncentrációs táborban voltak fogva tartva, míg a szövetséges erők fel nem szabadították őket 1945 áprilisában. Két hónappal később a magyar születésű Lilyt és nővéreit vonattal evakuálták Németországból Svájcba, sajnos azonban anyjukat, és két testvérüket is meggyilkolták Auschwitzban.

A 97 esztendős dédnagymama azt mondta, eltökélt volt, hogy élve megússza… „Nagyon fontos volt ez a hozzáállás, mert nem volt más választásunk. Vagy az életet választod és mész tovább, vagy feladod” nyilatkozta a Good Morning Britain műsorában.

„Én az elsőt választottam. Az életet választottam és azt mondogattam magamnak, hogy nem adhatom fel. Folytatnom kell, és harcolnom… mert ezt ígértem meg magamnak.” Lily a koronavírus járvány kapcsán is azt üzente mindenkinek, hogy „soha ne adjuk fel” és segítsünk egymásnak keresztüljutni rajta.

„Ez a vírus szörnyű. Hogy mikor ér véget a koronavírus, nem tudjuk – de azt tudjuk, hogy mi az amit tehetünk. Soha nem szabad feladnunk, és megpróbálnunk megtenni, amit lehet, a túlélés érdekében, és nagyon vigyázzunk a környezetünkben lévőkre, hogy senki ne kapja el. Mindent meg kell tennünk, hogy segítsünk egymásnak, amiben csak tudunk.”      Forrás

Megosztás