A koronavírus ellenére újra tömeg a buszokon és metrókon Londonban 1

A buszok, a metrók és közutak is újra megteltek a reggeli órák folyamán a brit fővárosban, és Nagy-Britannia más területein is, miután rengeteg ember szerdától újra dolgozhat (már ha biztonságosnak ítéli meg), köszönhetően annak, hogy a brit kormány megkezdte a kijárási korlátozás fokozatos enyhítését.

A koronavírus ellenére újra tömeg a buszokon és metrókon Londonban 2

Az újra munkába állókat arra kéri a kormány, hogy aki csak teheti, viseljen szájmaszkot a tömegközlekedési eszközökön, vagy legalább valamivel takarja el a száját és az orrát, így csökkentve a fertőződés veszélyét. Sajnos azonban ezt egyelőre rengetegen nem veszik komolyan.

A koronavírus ellenére újra tömeg a buszokon és metrókon Londonban 3

Az egymástól való 2 méteres távolságtartásra vonatkozó szabály szintén továbbra is érvényben van, azonban ennek betartása teljességgel lehetetlen a tömegközlekedési eszközökön.

A koronavírus ellenére újra tömeg a buszokon és metrókon Londonban 4

Emberek milliói még mindig össze vannak zavarodva kicsit, és nem véletlenül, tekintve, hogy mennyire egymásnak ellentmondó üzeneteket kommunikál a kormány a lakosság felé. Vasárnap a miniszterelnök azt mondta, hogy hétfőtől, aki nem tud otthonról dolgozni, az ha gondolja, menjen be dolgozni. Aztán kiemelte a gyári alkalmazottakat és az építkezéseken dolgozókat, mintha az üzenet főleg csak nekik szólna. Csak ez a két szektor egyébként nagyjából 5 millió embert foglalkoztat a szigetországban.

A koronavírus ellenére újra tömeg a buszokon és metrókon Londonban 5

Csak hogy még zavarosabb legyen a történet, a miniszterelnök beszéde után a külügyminiszter már azt mondta, hogy mindenki inkább szerdán kezdjen majd el csak visszatérni a munkahelyére. A miniszterelnök által nyilvánosságra hozott 50 oldalas összefoglaló szerint ugyanakkor az üzletek egy része majd csak június 1-től nyithat ki leghamarabb. A pubok, mozik, és éttermek pedig július 4 előtt biztosan nem nyithatnak újra.

A koronavírus ellenére újra tömeg a buszokon és metrókon Londonban 6

Az RMT közlekedési szakszervezet eközben attól tart, hogy a hirtelen az utcákra özönlő emberek nagy zsúfoltságot fognak okozni a tömegközlekedési eszközökön, amiknek egyelőre még csak a töredéke üzemel. Ez pedig nagy kockázatot jelent, ugyanis a járvány az ilyen helyeken újra nagyon könnyen terjedni kezdhet.

A koronavírus ellenére újra tömeg a buszokon és metrókon Londonban 7

Grant Shapps, közlekedési miniszter azt nyilatkozta, hogy a kijárási korlátozás enyhítésének nincs egy bizonyos tökéletes módja. Ezzel párhuzamosan a lakosságot arra kérte fel, hogy ne nyomuljanak be tömegesen az első buszra vagy metróra ész nélkül, ha lehet, és azt is kiemelte, hogy nagy segítség volna, ha aki megteheti, biciklizne, sétálna, vagy autóval közlekedne, így csökkentve a tömeget a buszokon, metrókon és vonatokon.       Forrás

A kijárási korlátozás enyhítésének 5 feltétele – Boris Johnson vasárnapi beszéde

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után