A kormány megszünteti a lakhatási támogatást a fiataloknak Nagy-Britanniában 1

Még több fiatal kényszerülhet arra, hogy az utcán éljen, mivel a kormány azt tervezi, hogy megszünteti a lakhatási segélyt a 21 év alattiak számára. Ezt a megszüntetést még David Cameron jelentette be, és része volt a konzervatívok 2015-ös programjának.

homelessness-hazel-4

Most pedig, annak ellenére, hogy több hajléktalan segélyszervezet is kérte Theresa Mayt az új intézkedés beszüntetésére, pénteken publikálták a másodlagos jogot, aminek segítségével hamarosan véghezvihetik a tervet – ezt aközben, hogy a legtöbb parlamenti képviselő éppen otthon volt a választókerületében.

A jótékonysági szervezetek rámutattak, hogy ez az intézkedés nagyon kevés pénzt fog spórolni a kormánynak, miközben nőne a hajléktalanság, és különösen érintené az LGBT közösség fiatal tagjait, vagy azokat, akik elidegenedtek a családjuktól valamilyen okból. A Heriot-Watt University legújabb elemzése szerint az intézkedés összességében csupán 3.3 millió fonttal kevesebb kiadást jelentene a kormánynak. Egy másik felmérés szerint minden órában 5 család válik fedél nélkülivé.

Lesznek kivételek a törvényben, például a „fokozottan sebezhető helyzetben lévő” fiatalok, családok, és azok, akik a segély igénylését megelőzően legalább 6 hónapja dolgoznak, vagy heti legalább 16 órában dolgoznak. Rogert Harding (a Shelter jótékonysági szervezet egyik vezetője) szerint azonban a kivételek ellenére a játék az emberek alapvető biztonságával és életkörülményeivel csak annyit fog eredményezni, hogy még több fiatal lesz kénytelen az utcán élni. „Az az opció, hogy az ember a szüleivel éljen, egyáltalán nem mindenkinek adatik meg.

Ez a szigorítás csak azokat fogja még nehezebb helyzetbe hozni, akik legtöbb esetben önhibájukon kívül, de már amúgy is kritikus körülmények között vannak. Mikor ezek a fiatalok elmenekülnek egy erőszakos háztartásból, vagy mondjuk, kidobják őket a szexuális orientációjuk miatt, akkor mostantól még meg is kell próbálniuk bebizonyítani azt, hogy nem mehetnek haza – ez pedig sok esetben szinte lehetetlen. Ha pedig ez nem sikerül nekik, akkor jó eséllyel fedél nélkül töltik majd az éjszakát.”

„A kormány tervei még többe is kerülhetnek majd az adófizetőknek, miközben sok fiatalt az utcára is kényszerít.” – mondta Paul Noblet, egy hajléktalan segélyszervezet dolgozója. John Haley volt miniszter szerint a rendelet csak rosszabbítaná a hajléktalan rátákat. „Ezek az emberek elég idősek ahhoz, hogy adott esetben harcoljanak az országukért, de Theresa May Angliájában ahhoz már nem elég öregek, hogy olyan lakhatási segítséget kapjanak, ami másoknak is ugyanúgy jár.” Tim Farron liberális vezető szégyenteljesnek nevezte az intézkedést. „Enélkül a juttatás nélkül nőni fog az utcára kényszerült fiatalok száma, akik ezáltal ki vannak téve mindenféle mentális és fizikai bántalmazásnak. Újabb szégyenletes intézkedés a szívtelen konzervatív kormánytól.”

A munka,-és nyugdíjügyi minisztérium szóvivője szerint azonban ez a szigorítás igazából jót fog tenni a fiataloknak. „Csak azt szeretnénk biztosítani, hogy a 18-21 éves fiatalok ne süllyedjenek bele egyből egy olyan életbe, ahol segélyekre kell majd támaszkodniuk – ezért inkább abba segítünk nekik, hogy megfelelő képzést sajátítsanak el, megfelelő tapasztalatot szerezzenek ahhoz, hogy karriert építhessenek. A kormány szeretné, ha ugyanolyan előnyökhöz jutna az is, aki egyelőre a segélyrendszerből él, mint az, aki dolgozik, csak még nem teheti meg, hogy elköltözzön otthonról. Tudjuk, hogy minden embernél mások a körülmények, ezért szorosan együttműködtünk segélyszervezetekkel és az ingatlanszektorral, hogy meg tudjunk határozni egy fair és kiterjedt kivételi kört, így remélhetőleg megvédve a legsebezhetőbbeket.”    Forrás Hirdetőknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után