David Cameron elmondta, hogy a konzervatív párt célja, hogy „jó életet” biztosítson a brit családoknak és munkásoknak. A miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy be akarja fejezni Nagy-Britannia újjáépítését a dolgozó emberekkel együttműködve.

david-cameron

A konzervatív párt választási kiáltványában leginkább a brit gazdaság helyreállításáról esik szó, egy mai sajtótájékoztatón azonban kiderült, hogy a bevándorlás rendezését és az uniós tagság újratárgyalását továbbra is fontos kérdésnek tartják. A Munkáspárt szerint a Konzervatív Párt volt „a társadalom leggazdagabb pártja”.

A kormány korábbi külügyminisztere ma külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatót a brit konzervatív párt választási ígéreteiről Londonban.

 „Számunkra a gazdaság a központi téma a mostani választásokon. Természetesen sok más kérdés is kapcsolódik ehhez – korábban beszéltem arról, hogy az uniós problémakör hogyan függ össze a gazdasággal. Minden a gazdaságon múlik, és ebben van a pártok között a legdrámaibb különbség. A bevándorlási politikánk is határozott és tiszta, de nem kérdéses, hogy a választásokon a gazdasági kérdésekkel harcolunk. Az egyik, amin az unióval kapcsolatban változtatnunk kell, az a bevándorlás és a segélyek igénybevételének kérdése, valamint korábban felemeltük a szavunkat a szabad mozgásra vonatkozóan is, amikor új országok csatlakoztak a közösséghez. Vagyis nem hagyjuk figyelmen kívül a bevándorlást sem, de a választásokon a gazdaság rendezése az abszolút központi kérdés.” – nyilatkozta William Hague.

David Cameron brit miniszterelnök tegnap jelentette be pártjának választási programját, amelyben az alábbi fő pontokat említette meg:

  • népszavazás a britek EU-ból történő kiválásáról, vagy maradásáról
  • 30 órás ingyenes gyermekfelügyelet hetente a dolgozó szülők számára 3-4 éves gyerekek esetén
  • bevezetni, hogy akik legalább 30 órát dolgoznak minimálbéren, azok adómentességet élvezzenek
  • a hiány megszüntetése és többlet felhalmozása a következő ciklus végére
  • az inflációt is figyelembe véve 8 milliárd fontnyi extra büdzsé kialakítása az egészségügy részére legkésőbb 2020-ig
  • a Right to Buy kiterjesztése Angliában

William Hague azt hangsúlyozta, hogy a konzervatív párt egy decentralizáltabb, demokratikusabb és rugalmasabb uniót szeretne látni.

Újraválasztásuk esetén, a konzervatívok a korábbi években ígérteknek megfelelően egyeztetésbe kezdenek az uniós vezetőkkel, hogy újratárgyalják az Egyesült Királyság közösségen belüli pozícióját. Legkésőbb 2017-ben megtartanák a népszavazást is az ország uniós tagságáról, amely előtt a konzervatívok arról próbálnák meggyőzni a briteket, hogy a kialkudott új feltételekkel szavazzanak a közösségben maradásra.

A brit választások május 7-én, csütörtökön lesznek, ami azt jelenti, hogy már csak három hét van hátra.

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.com/news/election-2015-32295970