A helyszínen meghalt egy férfi, aki egy medvével próbált közös szelfit csinálni 1

Egy ember meghalt, mert szelfizni akart egy medvével, de balul sült el.

A helyszínen meghalt egy férfi, aki egy medvével próbált közös szelfit csinálni 3

Miután egy esküvőről hazafelé megálltak a mosdót használni, Prabhu Bhatara sérült medvét talált Odisha  Nabarangpur régiójában, Indiában.

A terepjáróban ülő társai nem lelkendeztek az ötletért, hogy a férfi kiszálljon és lefotózza magát a veszélyes állattal, ennek ellenére mégis megpróbálta. Ahogy a férfi a medvéhez ért, az állat azonnal megtámadta és marcangolni kezdte. Még egy kutya is próbált segíteni a szelfizőn, a medvét megharapva, de nem tudta elterelni az állat figyelmét.

Dhanurjaya Mohapatra erdész azt mondta: „Egyből meghalt az illető, a medve sérüléseit pedig jelenleg is kezelik.”

A VIDEÓ A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMAS ELEMEKET TARTALMAZ

https://www.youtube.com/watch?v=Rg-mSCTDz3M

2014 márciusa és 2016 szeptembere között India rendelkezik a legtöbb szelfihez kötődő halálesettel. 127 szelfihez kötődő halálesetből 76 történt itt, állapította meg a Carnegie Mellon University és az ilyen statisztikai kutatásokkal foglalkozó egyik helyi intézmény.

Egy 17 éves lány meghalt miután egy óriási hullám átrepítette szelfi közben a korláton.

Máshol, pontosabban Mexikóban, 2014-ben egy férfi meghalt miután elsült a szelfihez használt lőfegyver. Oscar Otero Aguilar, 21, barátaival italozott, még az incidens előtt.

Tavaly egy amerikai nő szerencsésen túlélt egy 20 méteres esést egy hídról Kaliforniában. Mondani sem kell, hogy ő is szelfizni próbált, csak balul sült el.

2014-ben lett trend a medvékkel való fotózkodás, így az amerikai erdészeknek figyelmeztetni kellett az embereket ennek veszélyeiről, de nem sokat foglalkoznak ezzel a parkok látogatói. Még a megrendezett és beállított szelfi is veszélyes lehet az állatokkal, de nem feltétlen csak az emberek számára.

Chiara Vitali, a World Animal Protection állatvédő szervezet munkatársa így vélekedett erről:

„Sok bántalmazás van ezek mögött a képek mögött, pedig nagyrészt állatbarát emberek készítik ezeket. Odarángatni őket egy kép miatt nem feltétlen helyes dolog.”

Sokszor a szelfik szimplán helytelenek, mint a Westminster terrortámadásnál készült. A Metropolitan Police is nyilvános bocsánatkérésre kényszerült, miután szelfizett két járőr egy gyilkosság helyszínén.   Értesülj az angliai hírekről azonnal, facebookon való keresgélés nélkül: katt alul a csengő ikonra, majd a csatlakozásra   Forrás

Megosztás