A fizetések emelkednek, a munkanélküliség csökkent Nagy-Britanniában 1

Az országos statisztikai hivatal (ONS) legfrissebb adatai jelezték, hogy a fizetések emelkedésnek indultak a szigetországban, miközben a munkanélküliek száma tovább csökkent.

uk-money

Csökkent a munkanélküliség az Egyesült Királyságban

63 ezer fővel csökkent a munkanélküliek száma az elmúlt három hónapban az országban, így már csak 1.96 millió a hivatalos statisztikák szerint.  Kezd erőre kapni a brit gazdaság.

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (Office for National Statistics, ONS) szerint decemberben a munkanélküliek aránya 6 százalék volt az országban, ami az elmúlt hat év legalacsonyabb aránya.

Mindeközben a munkavállalók száma 115 ezerrel emelkedett az előző negyedéves adatokhoz képest, így jelenleg 30.8 millió ember dolgozik a szigetország területén. A munkanélküli segélyt kapók száma is esett 26,900 fővel, ami azt jelenti, hogy már csak 900,100 fő igényli.

Emelkednek a fizetések

Nőttek az átlagkeresetek is az első negyedévihez képest, külön juttatások nélkül 1,6 százalékkal, a juttatásokat beleszámítva 1,4 százalékkal. A reálkeresetek már hosszú ideje csökkentek (azaz a keresetek növekedése elmaradt az inflációtól), de az utolsó negyedévben ezek is növekedésnek indultak, amire az elmúlt öt évben szintén nem volt példa.

A kedvező folyamat részben annak tudható be, hogy tizenkét éve nem volt ilyen alacsony az infláció. A keddi adatok szerint a már októberben is régen látott 1.3%-os inflációs ráta, novemberre 1%-ra csökkent, amire 2002 óta nem volt példa.

A statisztikai hivatal közleményét többen is kommentálták, maga David Cameron, miniszterelnök a Twitteren üdvözölte a kedvező adatokat, és hozzátette, hosszú távú gazdasági terven dolgoznak, hogy tartsák a kedvező irányt. A BBC-nek David Howard Archer, IHS Global Insight közgazdásza nyilatkozott, aki a fogyasztók számára rendkívül jó hírnek nevezte az adatokat. Howard szerint ez azért is biztató jel például a jövő évi fogyasztás szempontjából, mert a kormány megszorításai ellenére tudtak növekedni a jövedelmek.

Ha máskor is szeretnél friss angliai magyaroknak szóló  híreket olvasni:

Likeolj bennünket facebookon: https://www.facebook.com/hunglia.magyarok

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: BBC News

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után