A bevándorlókkal folytatott bánásmódot keményen bírálja a brit Munkáspárt 1

Kormányra jutása esetén a brit Munkáspárt az Európai Unió más tagállamaiból érkező munkavállalók “kizsákmányolását” börtönbüntetéssel sújtaná.

Cameron_Miliband_co_446598c

Ed Miliband a Munkáspárt bevándorlási politikájáról szóló beszédében kijelentette: „Véget kell vetni annak, hogy brit munkáltatók külföldi alkalmazottakat dolgoztatnak botrányosan alacsony bérekért, és ezzel a hazai munkavállalók életszínvonalát is rontják.”

 

A párt tervei közt többek között kiemelésre kerültek az alábbi pontok:

 • a külföldiek túlzottan alacsony bérű foglalkoztatásának bűncselekménnyé nyilvánítása,
 • a minimálbér alatti foglalkoztatásért járó pénzbírság emelése,
 • az olyan munkaközvetítő cégek működésének betiltása, amelyek csak külföldön toboroznak munkavállalókat nagy-britanniai állásokra.

Ehhez azért az is hozzátartozik, hogy a Munkáspárt bevándorlási tervei alapján a külföldi munkavállalók érkezésük után legalább 2 évig nem igényelhetnének szociális juttatásokat Nagy-Britanniában. A kormányzó Konzervatív Párt azonban nemrégiben ennél is jóval drasztikusabb szigorítási terveket ismertetett. David Cameron miniszterelnök november végén bejelentette, hogy a jövőben legalább 4 évig kell Nagy-Britanniában élniük és dolgozniuk az Európai Unió más országaiból érkező munkavállalóknak, mielőtt hozzájuthatnak egyes szociális juttatásokhoz, például adókedvezményekhez, szociális lakástámogatáshoz és gyermekeik után családi pótlékhoz. Ha pedig a külföldi EU-álláskeresők érkezésük után hat hónappal sem találnak munkát, távozniuk kell Nagy-Britanniából.

A miniszterelnök bevándorlókkal szembeni szigorításának pontjai:

 • Adó támogatás és más, a munka mellett igényelhető támogatások csak 4 év után vehetők majd igénybe az EU bevándorlók számára
 • Meggátolni, hogy a bevándorlók az ország területén kívül élő gyermekre vegyenek fel támogatást
 • Hat hónap után kitiltani az országból azokat a bevándorlókat, akiknek nincs munkájuk
 • Korlátozni a bevándorlókat a családtagok kiköltöztetésének jogában
 • Az általános támogatás (Universal Credit) igénylésének megszüntetése az EU-s munkakeresők körében
 • A bűnözök deportálásának felgyorsítása
 • A csalók és koldusok kitiltás utáni visszatérésének késleltetése
 • Az új EU tagállamokból érkezők munkavállalásának korlátozása, míg országuk gazdasági helyzete nem zárkózik fel a többi EU tagállaméhoz

Friss bevándorlási adatok

A nettó migráció tovább emelkedett és elérte a 260 000 főt az elmúlt egy évben. Ez annyit tesz, hogy ennyivel több ember érkezett az országba, mint amennyi elment. Ez az adat 78 000-rel magasabb, mint tavaly ilyenkor. Összesen az országban újonnan letelepedők száma 583 000. 45 000-rel többen jöttek idén az EU-ból és kb. 30 000-rel jöttek többen az EU-n kívülről. Csak Romániából és Bulgáriából 32 000-en érkeztek idén, ami 18 000-rel több mint előző évben.

adatok 2

A miniszterelnök ezzel gyakorlatilag azt jelentette be, hogy a brit kormány a mostani EU-szerződésekben szereplő, legfeljebb hét évi átmeneti időszaknál hosszabb korlátozások lehetővé tételét kívánja.

Cameron a szigorítási tervek indokai között kiemelte: a letelepülni szándékozó külföldi EU-állampolgárok 40%-a úgy érkezik Nagy-Britanniába, hogy nincs állásajánlata. Ez a legmagasabb arány az Európai Unióban.

A brit nagypártok különösen azóta ígérik szinte egymásra licitálva az EU-bevándorlás korlátozását, hogy az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP) – amelynek politikai programja Nagy-Britannia kilépése az EU-ból és az uniós állampolgárok szabad munkavállalásának megszüntetése – májusban megnyerte a brit európai parlamenti választásokat, nemrégiben pedig két időközi választáson is győzelmet aratott, megszerezve első két képviselői mandátumát a brit parlamentben.

Ha máskor is szeretnél friss angliai magyaroknak szóló híreket olvasni:

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Likeolj bennünket facebookon:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”180″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Forrás: Hír24

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után