A fiatalok miatt terjed ismét a koronavírus, Angliában pedig újra 1000 fölött a napi új fertőzöttek száma 1

A koronavírust nagyrészt a fiatalabb személyek terjesztik, akik közül sokan talán még azt sem tudják, hogy megfertőződtek vele – figyelmeztetett nemrégiben az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

A fiatalok miatt terjed ismét a koronavírus, Angliában pedig újra 1000 fölött a napi új fertőzöttek száma 3

A 20-as, 30-as és 40-es éveikben járó, a vírussal rendelkező személyek aránya elkezdett emelkedni és úgy néz ki, még tovább növekszik – ami veszélyeztetheti az idősebb és a kiszolgáltatottabb helyzetben levő embereket – mondta a WHO egyik vezető tisztviselője az újságíróknak.

Az Egyesült Királyság kormányának legfrissebb jelentése szerint kedden 9 óráig további 1 089 újabb személyt regisztráltak aki koronavírussal fertőződött. Ezzel eddig összesen 320 286-ra nőtt a szigetországban a hivatalosan is dokumentált koronavirusos esetek száma.

Az Egyesült Királyságban ugyanakkor a koronavírus okozta halálesetek száma jelentősen csökkent az utóbbi időben, ebben a hónapban ugyanis a heti koronavírus okozta halálesetek száma először volt nagyjából olyan alacsony, mint a kijárási korlátozás bevezetése előtt. Augusztus első hetében összesen 152-en haltak meg az országban, miután elkapták a járványt, derült ki a brit statisztikai hivatal legfrissebb elemzéséből. A március 20-ig terjedő hét nap során volt utoljára ennél alacsonyabb a heti halálesetek száma. Azon a héten a virus 103 életet követelt.

Az új megbetegedések száma az elmúlt két hétben igencsak megugrott az ONS tanulmánya szerint, miután júliusban néhány korlátozást lazitott vagy megszüntetett a kormány.

Dr. Michael Ryan, a WHO egyik egészségügyi vezetője szerint a világ “egyelőre közelében sincs” annak, hogy a lakosság immunissá váljon – ami akkor következne be, ha a virus már nem tudna elegendő új embert megfertőzni, és gyorsabban kihalna magától, mint a milyen sebességgel terjedni tudna. Egyes szakértők úgy vélik, hogy bizonyos országok és néhány nagyobb város közel állhat ehhez az ún. “nyájimmunitáshoz”.

Egyelőre azonban az nem ismert, hogy mennyi ideig marad immunis a Covid-19-re egy olyan személy, aki egyszer már elkapta a betegséget.

Paul Hunter, a Kelet-Angliai Egyetem professzora azt nyilatkozta a Mail Online-nak, hogy: “Ha más hasonló vírusokat veszünk alapul, ezek a következő években újra megfertőzhetik az embereket, így a Covid-19 elleni immunitás valószínűleg nem tart még egy évig sem. Tehát ha elérnek is bizonyos fokú nyájimmunitást, az valószínűleg nem fog sokáig tartani.”     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után