Megnyugtató hír mindenkinek, aki albérletben lakik Nagy-Britanniában 1

A brit kormány egy teljes hónappal meghosszabbította az ország területén albérletet bérlők kilakoltatásának ideiglenes tilalmát, mondván, hogy amennyiben azt most hirtelen megszüntetnék „rengeteg ember kerülne az utcára”.

Megnyugtató hír mindenkinek, aki albérletben lakik Nagy-Britanniában 3

A Lakásügyi, Közösségi és Önkormányzati Minisztérium péntek délután megerősítette, hogy a kilakoltatások ideiglenes tilalma 2020 szeptember 20-ig tovább folytatódik. A főbérlők számára emellett azt is kötelezővé teszik, hogy hat hónappal előre értesítsék a kilakoltatni kívánt bérlőket. Ez a külön rendelkezés pedig „legalább 2021. március 31-ig” továbbra is hatályban lesz – nyilatkozta az egyik miniszter.

Egy szenior Tory politikus arra figyelmeztetett, hogy ez a mostani döntés nem védi elegendő ideig a rászorulókat, és azt javasolta, hogy a kilakoltatások tilalmát a következõ év tavaszáig még meg kellene tartani.

Az eredeti tervek szerint a kilakoltatásoknak Angliában vasárnaptól újból meg kellett volna kezdődniük: körülbelül 227 000 magánbérlőről lehet tudni országos szinten, hogy június óta tartozásuk van a landlord illetve az ügynökség irányába, és ezek közül 174 000-et a főbérlő vagy az ügynökség meg is fenyegetett, hogy eltávolítja az ingatlanból.

A skót kormány már 2021 márciusáig meghosszabbította a kilakoltatások teljes tilalmát.

Lord Pickles, egy korábbi Tory kabinet miniszter azt mondta, hogy „szívesebben látná a tilalom tavaszig történő meghosszabbítást”. Ez ugyanis lehetővé tenné a kormány számára, hogy számos olyan változtatást hajtson végre, amelyek megkönnyíthetik elviselni a tilalom feloldásának következményeit.

A Munkáspárt vezetője, Sir Keir Starmer, aki a hét elején szintén a tilalom meghosszabbítását kérte, azt mondta: „Ez a módosítás szükséges volt, de egy ilyen rövid meghosszabbítás azt jelenti, hogy igen nagy az esélye annak, hogy az emberek gyakorlatilag csak kaptak néhány extra hetet, hogy összeszedjék a cókmókjukat. ”. Hozzátette azt is, hogy a miniszterelnököt már„hónapokkal ezelőtt figyelmeztették a kilakoltatási válság súlyosságáról, de ő a fejét a homokba dugta” és nem fordított rá megfelelő figyelmet.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után