koronavírus anglia

Az egészségügyi szakértők azt üzenték a lakosságnak, hogy ne vegyék félvállról a járványt, ugyanis az új megbetegedések száma minden eddiginél gyorsabban növekszik. A helyzet sajnos az, hogy összesen 6634 új esetet jegyeztek fel csütörtökön – ami a legmagasabb napi adat a járvány kezdete óta.

A fertőzöttek száma a járvány kezdete óta nem emelkedett ekkorát egy nap alatt Nagy-Britanniában 1

Az esetek növekedése “egyértelmű” jelzés, mondta Yvonne Doyle, az angol közegészségügy professzora, aki szerint az embereknek követniük kell az új, szigorúbb intézkedéseket a vírus visszaszorítása érdekében. Rishi Sunak brit pénzügyminiszter szerint a vírus második hulláma veszélyt jelent az Egyesült Királyság “törékeny” gazdasági állapotára. Mr. Sunak egyébként a tegnapi nap folyamán tett egy fontos bejelentést, amelyben vázolta, hogy a brit kormány hogyan tervezi támogatni a szigetországban élő dolgozókat a furlough rendszer végét követően.

A laboratóriumi vizsgálatokkal megerősített Covid-19 esetek száma az Egyesült Királyság területén 6634-gyel emelkedett csütörtök reggel 9 óráig, a megerősített esetek száma így összesen már 416363. A járvány kezdete óta jelentősen bővült a tesztelési kapacitás, vagyis több esetet tudnak felderíteni, de Doyle professzor szerint a legfrissebb adat “hatalmas figyelmeztetés mindannyiunk számára”.

“Mindannyiunknak követnünk kell az új intézkedéseket, amelyeket a vírus elleni védekezés érdekében tettünk, és jó lenne ha minél többen letöltenék az új NHS Covid-19 mobil alkalmazást, amely a leggyorsabb módja annak, hogy megtudjuk, mikor vagyunk veszélyben.” – nyilatkozta Doyle professzor.

Az Angliában és Walesben csütörtökön elindított alkalmazást az Android felhasználók több mint egymillióan töltötték már le a Google Play Áruház adatai szerint – ez a szám valószínűleg még magasabb lesz, ha az iPhone letöltéseket is hozzászámolják.

Egy közvéleménykutatás során március és augusztus között megkérdezett több, mint 31 ezer ember 60%-a mondta azt, hogy amennyiben karanténba kellene menniük, megtennék azt. Ezzel szemben azok közül, akiknek ténylegesen voltak is tüneteik, csak 18% zárkózott be 14 napra. Azok közül pedig, akik kapcsolatba léptek olyannal, akinek pozitív tesztje volt, mindössze 11%.

„Azért tettük ezeket a dolgokat, mert az élet többet jelent, az egyszerű létnél. Értelmet és reményt találunk benne a barátaink és családunk, munkánk és a közösség révén. Az emberek nem hibáztathatók azért, mert lépéseket tettek a normálishoz való visszatérés irányába, és a kormány sem rossz azért, mert akarta, hogy ez megtörténhessen. Az igazság az, hogy a koronavírus legyőzéséért a felelősség nem egyedül a kormányt terheli. Ez egy közös teher, amelyen mindannyian osztozunk, ahogy az árát is együtt fizetjük minden tekintetben.” – mondta a pénzügyminiszter a legutóbbi beszédében.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után